#ImpreunaAcasa - o campanie pentru sănătatea emoțională a României în perioadă de criză.

BUCURESTI - 3 aprilie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor actuale ale părinților, Urania Cremene, expert în parenting, împreună cu echipa All About Parenting, a demarat campania #ImpreunaAcasa, o campanie pentru sănătatea emoțională a familiilor din România.

#ImpreunaAcasa

#ImpreunaAcasa

Campania #ImpreunaAcasa constă în organizarea de seminarii online de parenting, adaptate situației de criză generată de coronavirus. Seminariile sunt gratuite pentru părinți și au loc în fiecare zi a săptămânii.

Mii de părinți au devenit peste noapte și profesori, educatori, prieteni de joacă pentru copiii lor, la care se adaugă munca de acasă cu cei mici în brațe.

Campania #ImpreunaAcasa își propune să ajute și să informeze părinții despre cum pot să obțină cooperarea copiilor, cum pot să își gestioneze rolurile multiple pe care trebuie să le îndeplinească în această perioadă. 

Să-i învețe pe părinți cum să  găsească un echilibru între educarea copilului și munca de acasă, dar și despre cum se pot alia cu partenerii de viață pentru gestionarea acestei perioade dificile.

Urania Cremene, împreună cu trainerii acreditați All About Parenting - Florin Amariei, Maria Țolescu și Daniel Cirț, vor susține în următoarea perioadă seminarii online, live, pentru părinți, evenimente gândite să răspundă la întrebări și probleme de actualitate.

Accesul la aceste seminarii online este gratuit pentru toți participanții, pe baza rezervării locului pe pagina https://uraniacremene.ro/impreunaacasa/

Prin intermediul acestor evenimente online, părinții vor învăța tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor în contextul actual, pot adresa întrebări și pot primi răspunsuri la întrebările pe care le au.

Un gând spre părinți

”De câteva săptămâni deja, viețile noastre au căpătat altă formă. Dacă anul trecut la vremea asta eram pe afară cu cei mici, culegeam flori sau îi învățam să meargă pe bicicletă, iată că acum trebuie să îi ajutăm să înțeleagă de ce este spre binele tuturor să stăm în casă.

Sunt conștientă că este greu, că e nevoie de efort și de multă răbdare pentru a ne adapta la această situație. Pentru toată lumea este ceva nou iar izolarea aduce cu sine frici și frustrări de tot felul. 

Cu atât mai mult dacă suntem părinți și suntem responsabili și pentru alte vieți decât ale noastre.

Am, însă, certitudinea că putem ieși întregi din asta. Cred că putem transforma această perioadă în lecții de adaptare, de recunoștință și de consolidat relații.  Putem căuta binecuvântări în ceea ce pare acum un blestem. 

Nu spun că e ușor sau că este firesc ce se întâmplă. Nimeni nu se aștepta ca peste noapte, lumea întreagă să ajungă la degetul mic al unui virus microscopic.

Spun doar că dacă rămânem prezenți, dacă ne concentrăm energia pe lucrurile pozitive și ne ferim mințile și sufletele de panică, putem ajunge să depășim acest moment. 

Eu sunt aici și, împreună cu echipa mea, vom rămâne alături de voi cu tot ce ne stă în putere pentru a face aceste zile mai ușor de gestionat. 

Rămânem alături de voi prin intermediul campaniei #ImpreunaAcasa, campanie menită să ne aducă mai aproape unii de ceilalți prin intermediul mediului online, dacă fizic nu e cu putință.

Cu iubire pentru părinți și copii,

Urania Cremene”

Taguri: #impreunaacasa