VECTOR SOFTWARE A DEMARAT UN PROIECT COMPLEX DE COLABORARE CU HONDA TRADING ROMANIA

BUCURESTI - 23 ianuarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Proiectul presupune implementarea unui sistem informatic integrat, bazat pe Oracle Applications

VECTOR SOFTWARE A DEMARAT UN PROIECT COMPLEX DE COLABORARE CU HONDA TRADING ROMANIA

BUCURESTI, 23 ianuarie 2007 – Vector Software, Oracle Certified Advantage Partner, anunta parteneriatul cu Honda Trading Romania, reprezentanta Honda in Romania.
Honda Trading Romania, firma infiintata in vara anului 2006, a folosit necesitatea implementarii unui sistem informatic integrat ca o oportunitate pentru a alege o solutie care sa ofere scalabilitatea necesara unor previziuni de evolutie rapida a companiei. Astfel, in proiectul de implementare efortul a fost concentrat pe acoperirea principalelor zone de business si pe definirea unor solutii care sa poata fi mentinute si dupa cresteri importante ale volumului de date.
„Honda Trading Romania a preluat recent activitatea de import si distributie pentru autoturismele Honda in Romania. Planurile de dezvoltare sunt extreme de ambitioase pentru urmatorii 4 ani, declara domnul Florin Tudor, Country Operational Manager al HTRO. In acest sens, focusarea noastra pe o dezvoltare calitativa si cantitativa a retelei de distributie presupune o foarte judicioasa gestionare si un control amanuntit al activitatilor si resurselor implicate.”
Solutia propusa de Vector Software are la baza tehnologia Oracle, si cuprinde module din sfera Financiara si Logistica, din pachetul eBusiness Suite, suita de produse destinate gestionarii intregii activitati a intreprinderii. Solutia este perfect integrata si sclabila, si asigura o mai buna gestionare a informatiei in companie, facilitand procesul de luare a deciziilor legate de business.
„Primii pasi ai proiectului Vector Software - Honda Trading Romania au pus baza unei colaborari de lunga durata, declara Ovidiu Oancea, director de vanzari si marketing al Vector Software. „Ne propunem sa fim alaturi de partenerii nostri pe parcursul unei evolutii pozitive, si sa reusim sa avem un aport la calitatea serviciilor furnizate de Honda Trading Romania si la buna functionare a proceselor de gestionare a activitatii companiei. ”
Intr-o prima etapa, contractul semnat intre Vector Software si Honda Trading Romania a presupus acoperirea a trei fluxuri de baza pentru activitatea companiei, si anume:
1. Fluxul de aprovizionare si vanzare de piese de schimb si accessorii
Honda Europa are un sistem intern de gestiune a pieselor de schimb si a accesoriilor de la momentul comandarii acestora, pana la momentul livrarii. Acest sistem trebuia sustinut in zona financiara pentru import si pentru emiterea facturilor de aprovizionare si desfacere, astfel incat sa corespunda cerintelor legale romanesti, si sa permita gestiunea tranzactiilor de tip plata si incasare ulterioare primirii sau emiterii facturilor. Pentru aceasta au fost dezvoltate interfete cu sistemul intern al Honda si au fost implementate functionalitatile necesare pentru gestiunea financiara a aprovizionarilor si a desfacerilor de piese de schimb si accessorii.
„Aceasta zona a sistemului a fost finalizata in mai putin de o luna, pentru a sustine data de lansare la nivel european a sistemului intern al Honda, si functioneaza cu succes de la 1 octombrie 2006”, declara Radu Pencea, directorul al biroului de project management in cadrul Vector Software si responsabil cu acest proiect. „Am adaptat experienta noastra de lucru cu companii de dimensiuni medii si mari pentru a putea livra rapid si eficient si proiecte de dimensiuni mai mici in sectorul atat de dinamic al IMM-urilor. Sprijinul acordat de echipa Honda Trading Romania a fost esential pentru incadrarea in termene si pentru atingerea obiectivelor proiectului”.
2. Fluxul de gestiune financiara de tip back-office
Ca orice alta companie, Honda Trading Romania necesita un sistem de gestiune financiara care sa sustina atat nevoile de raportare manageriala, cat si cerintele fiscale si legale romanesti. Pentru aceasta au fost implementate modulele din suita financiara a Oracle eBusiness Suite, luand in calcul si cerintele legate de fluxul de aprovizionare si de vanzare de piese de schimb si accessorii. Cu ajutorul sistemului implementat sunt sustinute eficient si cerintele de raportare la nivel de corporatie.
3. Fluxul de aprovizionare si vanzare de masini
Principala directie de business a Honda Trading Romania este importul de automobile Honda pentru desfacerea prin reteaua nationala de dealeri. Pentru a sustine aceasta activitate, au fost implementate modulele din suita de logistica a Oracle eBusiness Suite, care permit gestionarea automatizata a aprovizionarii, a gestiunii stocurilor si a vanzarii de automobile, si au fost implementate functionalitati suplimentare din modulele suitei financiare. Astfel, sistemul permite urmarirea aprovizionarii in toate fazele acesteia - de la producerea fiecarei masini (identificata unic prin serii de caroserie si motor), pana la receptia in depozitul din zona libera Giurgiu. In acelasi timp, sistemul faciliteaza procesul de vanzare prin inregistrarea si evidenta tuturor pasilor realizati - de la inregistrarea unei comenzi pana la livrarea masinii impreuna cu setul final de documente.
„Implementarea sistemului Oracle eBusiness Suite a facilitat o optimizare a structurarii fluxurilor, ceea ce ne permite o mai mare eficienta financiara si operationla”’, declara Cristina Captariu, Financial & HR Manager si responsabil cu implementarea acestui proiect din partea Honda Trading Romania. „In plus, sprijinul unei echipe experimentate din partea Vector Software a dus la reducerea perioadei de tranzitie catre noul sistem implementat si la evitarea capcanelor intalnite in orice implementare”.

Despre Vector Software SRL

Despre Honda Trading Romania
Honda Trading Corporation, a carei unic actionar este Honda Motor Co., Ltd. a deschis o filiala locala in Romania, numita Honda Trading Romania S.R.L. Din 2 octombrie 2006,Honda Trading Romania S.R.L. si-a inceput oficial activitatea, avand ca misiune distributia de automobile, piese de schimb si accesorii pe piata romaneasca.
Honda Trading Romania S.R.L. si-a stabilit ca principale obiective dezoltarea retelei de dealeri, a strategiei de marketing, satisfacerea deplina a clientilor sai, cat si intarirea imaginii Honda. Astfel, tintim sa marim volumul vanzarilor de la 500 de unitati in 2006, pana la 3000 de unitati in anul 2010.
Honda Trading Romania S.R.L are un capital social de 1,36 milioane de euro, detinut in totalitate de Honda Trading Corporation, Japonia, si are sediul central situat in Bulevardul Dimitrie Pompei , nr.10A, Cladirea Conect, etaj 5, sector 2 , Bucuresti, Romania

Despre Vector Software
Firma Vector Software a fost infiintata in ianuarie 2001, ca partener specializat in vanzarea, implementarea si adaptarea aplicatiilor Oracle E-Business Suite. Vector Software a acumulat in timp o vasta expertiza in domeniu si importante cunostinte asupra mediului de afaceri din Romania, devenind un partener de traditie in localizarea si implementarea Oracle Applications si firma agreata de Oracle Corporation pentru realizarea variantei localizate a modulului Oracle Payroll, un produs foarte sensibil din punctul de vedere al specificului legislatiei romanesti. In 2004, firma a obtinut certificarea Oracle E-Business Suite Certified Partner
La inceputul anului 2006, Vector Software a achizitionat firma Orasys Extend, specializata in oferirea unui pachet de servicii tehnice si de consultanta profesionala (Oracle Expert Services), contribuind la extinderea portofoliului de solutii si servicii al companiei. Pentru a fi cat mai aproape de clienti si pentru a-si dezvolta capacitatea de a raspunde in timp real cerintelor acestora, Vector Software a deschis la inceputul anului 2006 un punct de lucru in orasul Cluj-Napoca.
In a doua jumatate a anului 2006, experienta acumulata, expertiza si profesionalismul, s-au concretizat in obtinerea celui mai inalt grad de certificare Oracle - Certified Advantage Partner, Vector Software intrand astfel in elita mondiala a celor aproximativ 15% dintre partenerii Oracle care indeplinesc conditiile acestei titulaturi.
Printre clientii firmei se afla companii importante din domeniile: financiar-bancar, petrol&gaze, telecomunicatii, utilitati, retail, productie.

Cristina Calcan
Coordonator Marketing Vector Software
021 269 33 03
cristina.calcan@vectorsoftware.ro
office@vectorsoftware.ro