Kalpo şi Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, al doilea an de parteneriat

BUCURESTI - 22 decembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Firma Kalpo susţine şi în acest an Şcoala de film şi Televiziune pentru Copii “ Micile Vedete ”, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din România care aduce în centrul atenţiei talentul copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

Kalpo şi Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, al doilea an de parteneriat

Din 2013 Kalpo se numără printre partenerii Şcolii de Film şi Televiziune pentru Copii. Proiectele ambiţioase reunesc un număr impresionant de copii talentaţi ai României care au reuşit să îşi promoveze patria în cadrul diverselor festivaluri de film din întreaga lume.

Parteneriatul acesta face parte din acţiunile Kalpo de susţinere a diverselor organizaţii nonguvernamentale şi a proiectelor culturale.

Filmul cu numărul 20 din portofoliul Şcolii Micile Vedete a fost filmat week-end-ul trecut. Acest scurtmetraj face parte din seria filmelor cu detectivi şi este al treilea din această serie. Primele două filme sunt intitulate: “Maşina de făcut teme” şi “Şcoala de Detectivi”. 

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție. La 4 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 19 filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj.

Inițiatoarele acestui proiect, surorile Ariana Pendiuc și Ema Pendiuc – regizor și, respectiv, producător al filmelor „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descoperă secretul magneților” „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară” și „Magda”, selecționate la Festivalul de Film de la Cannes, în 2014, 2012, 2011 și 2010, au dus numele României peste hotare, filmul românesc pentru copii câștigând astfel un loc binemeritat în industria filmului pentru copii la nivel internațional.

Despre VEDDA EVOLET LAND OF TEA

Compania KALPO este o societate din România, o afacere de familie fondată de doi buzoieni în anul 1992. Obiectivul principal de activitate este producţia şi ambalarea ceaiurilor din plante, fructe, a ceaiului verde şi negru, iar ca activitate complementară colectarea plantelor medicinale, a fructelor de pădure şi condiţionarea lor în vederea comercializării pe piaţa internă dar şi pe cea externă.