Vedda şi Evolet sprijină proiectele Organizaţiei Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual

BUCURESTI - 25 februarie 2015

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social, CSR

Firma Kalpo producătoarea mărcilor Vedda şi Evolet a semnat pentru cel de-al 4-lea an consecutiv parteneriatul cu Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, unul dintre cele mai complexe şi ambiţioase proiecte din Romania care aduce în centru atenţiei ajutorul umaniar.

Vedda şi Evolet sprijină proiectele Organizaţiei Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual

În 2011 Kalpo a încheiat primul parteneriat cu Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, iar acesta s-a transformat uşor într-un angajament pe termen lung care sporeşte rezerva de ceaiuri pentru bătrânii, tinerii, copiii şi persoanele cu dizabilitaţi severe aflate în grija centrelor de zi. “Sperăm în continuare să dezvoltăm această colaborare care pentru foarte multi copii, tineri, persoane  cu disabilitaţi severe şi vârstnici înseamnă foarte mult”, a declarat Oana Mihăilescu – coordonator strângere de fonduri.

Ceaiurile oferite de Kalpo Organizaţiei Suedeze au făcut dimineţile mai bune celor 57 de bunici care vizitează centrul de 4 ori pe săptămână, celor 15 tineri cu dizabilităţi severe din centrele rezidenţiale din Bucureşti şi Ilfov, părinţilor care lunar iau parte la acţiunile Şcolii Părinţilor şi celor 40 de tineri cu dizabilitaţi severe din centrul de zi Voluntari.

Despre Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual

Povestea acestei organizaţii ia naştere la începutul anilor '90 când un grup de oameni din Suedia vizitează în România mai multe spitale, case de copii şi azile de bătrâni. Marcaţi de condiţiile mizere în care trăiau copiii şi bătrânii au hotarât să fie ei cei care să îi ocrotească. Aşa ia naştere la 9 decembrie 1992 „Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual”, înfiinţată de către Organizaţia suedeză „Individuell Manniskohjalp”. Aceasta oferea, şi continuă să o facă, servicii sociale după modelul suedez pentru persoanele cu dizabilităţi severe cât şi pentru vârstnicii cu posibilităţi financiare reduse sau fără familie.

Echipa este formată din profesionişti din diferite domenii: kinetoterapie, logopedie, stimulare senzoriala, psihiatrie, psihopedagogie, terapie ocupațională, asistență socială, îngrijire primară, management organizațional, fundraising.

Întregul personal este unitar sub acelaşi scop: să facă viaţa mai bună persoanelor cu dizabilităţi severe şi vârstnicilor.

Susţinerea şi dezvoltarea proiectelor umanitare cât şi grija pentru cei din jur nu sunt singurele asemănări dintre organizaţia suedeză şi Kalpo. Anul înfiinţări este un alt punct comun celor două societăţi.

Despre VEDDA EVOLET LAND OF TEA

Compania KALPO este o societate din România, o afacere de familie fondată de doi buzoieni în anul 1992. Obiectivul principal de activitate este producţia şi ambalarea ceaiurilor din plante, fructe, a ceaiului verde şi negru, iar ca activitate complementară colectarea plantelor medicinale, a fructelor de pădure şi condiţionarea lor în vederea comercializării pe piaţa internă dar şi pe cea externă.
.