Vel Pitar

Vel Pitar


Descrierea companiei Vel Pitar

Societatea Vel Pitar a fost infiintata in anul 2001 prin fuziunea societatilor Mopariv Ramnicu-Valcea, Panegrano Cluj-Napoca, Spicul Arges, Berceni Bucuresti si Granpan Tecuci. In anul 2003, au fost absorbite Gorjpan Targu-Jiu si Pangran Iasi.
Principalele activitati ale companiei sunt in industria de morarit, panificatie si produse fainoase. Reprezentantii Vel Pitar apreciaza ca la acest moment grupul detine aproape 10% din piata interna de profil.
Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti si napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit.
In prezent, Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov si Giurgiu) si are ca partener de grup, in Bucuresti, Societatea Libertatea.
In anul 2004, cifra de afaceri a grupului a fost de 85 de milioane de dolari, in crestere cu 15 % comparativ cu anul 2003. Valoarea totala a investitiilor realizate in ultimii trei ani de catre Vel Pitar s-a cifrat la 10 milioane de dolari iar pentru anul 2005 compania Vel Pitar are planificate investitii in valoare de 4,5 milioane de dolari.
Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este Fondul American de Investitii Broadhurst, administrat în Romania de Compania New Century Holdings (NCH).

Comunicate Vel Pitar :

Vezi toate comunicatele companiei Vel Pitar.