Aproximativ 500 de persoane s-au inscris in programul „Voluntar de Profesie” lansat de Fundatia Vodafone Romania

BUCURESTI - 23 iunie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

484 de persoane isi doresc sa lucreze ca voluntari in programul „Voluntar de Profesie”, lansat de Fundatia Vodafone Romania.

Dintre cele 21 de persoane selectionate in etapa finala, board-ul Fundatiei Vodafone va alege 5 voluntari. Cel de-al 6-lea va fi desemnat prin vot public, pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie

Alti 2 voluntari vor fi selectionati din randul angajatilor Vodafone.

Aproximativ 500 de persoane s-au inscris in programul  „Voluntar de Profesie” lansat de Fundatia Vodafone Romania

Aproximativ 500 de persoane din Romania si strainatate isi doresc sa lucreze ca voluntari in programul „Voluntar de Profesie”, lansat anul acesta de Fundatia Vodafone Romania.

Prin programul „Voluntar de Profesie”, 8 persoane au sansa de a lucra in perioada septembrie – decembrie 2010, in proiecte dezvoltate de ONG-uri din Romania in domeniile sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului „Voluntar de Profesie”.

„Activitatea de voluntariat incepe sa prinda radacini in Romania. Ma bucur sa vad ca sunt din ce in ce mai multi romani care isi doresc sa lucreze ca voluntari in diferite organizatii non profit din tara. Profesori, doctori, ingineri, jurnalisti, actori, studenti s-au inscris in programul Voluntar de Profesie, lansat de Fundatia Vodafone din dorinta de a trai o experienta care sa le schimbe prioritatile in viata. Vom continua sa incurajam programele de voluntariat pe care Fundatia Vodafone le desfasoara cu concecventa, de multi ani”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Din cei 484 de candidati inscrisi in program, Board-ul Fundatiei Vodafone a selectat 21 de persoane care vor intra in etapa finala, cea a interviurilor. Finalistii cu varste cuprinse intre 22 si 58 de ani sunt din Bacau, Baia Marea, Braila, Bucuresti, Craiova, Curtea de Arges, Pitesti si Timisoara si au profesii diverse: jurnalist, medic, profesor, asistent medical, programator, economist, producator TV, etc. Dintre organizatiile non profit pentru care au optat se regasesc Habitat for Humanity, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Sfantul Stelian, SOS Satele Copiilor, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, Fundatia Chance for Life, etc.

Lista completa a celor 21 de candidati selectati pentru etapa finala este disponibila online, pe www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie unde poate fi consultat si regulamentul programului. Dupa etapa de interviuri vor fi anuntati cei 5 voluntari selectati de catre Board-ul Fundatiei Vodafone, al 6-lea fiind desemnat in urma votului public, pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie. Doua locuri sunt disponibile pentru angajatii Vodafone Romania.
„Voluntar de profesie” este un program lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010.

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit pana in prezent 8,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.

Nicoleta Radu
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/aproximativ-500-de-persoane-s-au-inscris-in-programul-voluntar-de-profesie-lansat-de-fundatia-vodafone-romania