Fundatia Vodafone Romania investeste in aparatura medicala pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „ Sfanta Maria' din Iasi

BUCURESTI - 6 februarie 2008

Comunicat tip General in Social

Fundatia Vodafone Romania a alocat 80.000 USD pentru achizitionarea primului aparat de endoscopie care permite diagnosticarea afectiunilor digestive la copiii de varsta foarte mica. Acesta este singurul videoduodenoscop pentru nou-nascuti si sugari din Romania si echipeaza Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria' din Iasi.

„Incepand din anul 2007, preocuparile noastre au inclus un nou domeniu - sanatatea, care are o mare nevoie de sprijin. Anul trecut am alocat suma de 630.000 USD pentru sustinerea programelor de imbunatatire a asistentei medicale pentru copii, in spitale din intreaga tara. Aceste programe au inclus si dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie, in special in zone defavorizate si in comunitati izolate. Unul dintre cele mai importante programe a fost dotarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria' din Iasi cu primul videoduodenoscop din tara, destinat copiilor de varste foarte mici. Continuand angajamentul Fundatiei Vodafone Romania de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii, dotarea spitalului din Iasi cu acest echipament modern contribuie la eficientizarea metodelor de investigatie, pentru aceasta categorie de varsta”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.
“Ne bucuram ca spitalul nostru va beneficia incepand de astazi de acest aparat, care permite investigarea unor afectiuni digestive la pacienti de varsta mica. Videoduodenoscopul pediatric cu vedere laterala inaugurat astazi permite diagnosticarea rapida si fiabila a afectiunilor digestive la pacientii de varsta foarte mica, respectiv nou-nascuti si sugari. Incidenta in crestere a afectiunilor digestive de tip malformativ, precum si impactul acestora asupra cresterii si dezvoltarii copilului au stat la baza initierii acestui proiect. Echipamentul permite explorarea si vizualizarea duodenului, precum si examinarea cu substanta de contrast a cailor biliare si a canalului pancreatic. Explorarea endoscopica aduce avantaje imense in stabilirea diagnosticului si conduitei terapeutice ulterioare si permite, de asemenea, medicilor gastro-enterologi si chirurgi, evaluarea cailor biliare extrahepatice in cazurile in care se suspecteaza o malformatie hepato-biliara, in special in perioada neo-natala”, a spus Prof. Dr. Marin Burlea, Manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria' din Iasi.

Acest program a fost selectionat de catre Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania, dintre propunerile primite, conform criteriilor generale de evaluare, care pot fi consultate pe site-ul Fundatiei, la adresa http://www.vodafone.ro/fundatia-vodafone/finantare/reguli-de-finantare.html.

Proiectele sociale sustinute de Fundatia Vodafone Romania, in 2007, au depasit suma de 2.500.000 USD. Cele mai multe proiecte au venit in sprijinul copiilor si al batranilor.

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.
Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com