Fundatia Vodafone Romania sustine ample proiecte de asistenta medicala pentru copii

BUCURESTI - 3 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

Vodafone Romania are placerea sa anunte primele proiecte de asistenta medicala pentru copii, selectionate pentru finantare in 2007.

Pentru a raspunde nevoilor mari ale comunitatii, Vodafone Romania a anuntat, la inceputul acestui an, alocarea unor fonduri in valoare de 1 milion USD, pentru sustinerea de programe in beneficiul copiilor. Programele sunt sustinute prin Fundatia Vodafone Romania si acopera cateva directii mari, precum: asistenta medicala pentru copii, prevenirea abandonului scolar si familial, programe de educatie pentru copii cu nevoi speciale.
„Misiunea Fundatiei Vodafone Romania este de a imbunatati conditiile de viata ale oamenilor dezavantajati, in special copii si batrani, prin sustinerea de programe speciale. Incepand din acest an, preocuparile noastre includ un nou domeniu – sanatatea, care credem ca are o mare nevoie de sprijin. Prin Fundatia Vodafone Romania, ne-am propus sa sustinem o serie de programe de imbunatatire a asistentei medicale pentru copii, inclusiv dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie, in special in zone defavorizate si in comunitati izolate”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.
Fondurile alocate pentru sustinerea programelor de asistenta medicala pentru copii, prin Fundatia Vodafone Romania, se ridica la 600.000 USD, in 2007. In urma propunerilor primite de la ONG-uri si institutii specializate, Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania a selectionat primele programe care vor fi finantate pe parcursul acestui an, a caror valoare cumulata se ridica la 270.000 USD:
-dotarea cu echipamente medicale (incubator pentru nou-nascuti, lampa UV, ecograf, aparat pentru mentinerea functiilor vitale, etc) a celor patru unitati care ofera asistenta medicala pentru zonele rurale din judetul Timis: Spitalul Orasenesc Sinnicolaul Mare, Spitalul Karl Diel Jimbolia, Spitalul Orasenesc Faget si Spitalul Municipal Lugoj. Cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, institutiile amintite vor putea oferi asistenta medicala prompta si la un nivel inalt de calitate, in sectiile de maternitate si pediatrie. Suma alocata pentru acest proiect este 170 000 USD.
-Dotarea cu aparatura medicala performanta (masa de operatii universala, cu accesorii pentru ortopedie si comenzi electrice, motor ortopedie, sterilizator, etc) a Spitalului de Pediatrie din Brasov. Pentru acest proiect s-au alocat 55 000 USD.
-Dotarea cu incubatoare si tehnica medicala avansata a sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic de Obstretica si Ginecologie “Filantropia”, din Bucuresti. Aceste echipamente vor permite sustinerea tratamentelor intensive pentru copiii nascuti prematur, cu stare grava, al caror numar a crescut foarte mult in ultimii ani. Suma alocata pentru acest proiect: 45 000 USD.
Pentru restul fondurilor alocate programelor de asistenta medicala, pana la 600.000, Fundatia Vodafone Romania invita in continuare ONG-urile si alte institutii sa trimita propuneri de proiecte la Fundatia.Vodafone_ro@vodafone.com, pana la data de 1 iunie 2007. Proiectele vor fi selectionate de Consiliul de Administratie al Fundatiei, conform criteriilor generale de evaluare, care pot fi consultate la adresa: http://www.vodafone.ro/fundatia-vodafone/ finantare/reguli-de-finantare.html .

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.
Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 7.717.000 de clienti, la data de 31 decembrie 2006. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 36 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 200 milioane de clienti din intreaga lume.

Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/fundatia-vodafone-romania-sustine-ample-proiecte-de-asistenta-medicala-pentru-copii