Scoala de dezvoltare personala

BUCURESTI - 26 februarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte desfăşoară, în perioada 3 – 14 martie 2008, a 5-a ediţie a proiectului Personal Development School.

Scoala de dezvoltare personala

Acesta se adresează studenţilor din anii I si II, de la centrele universitare din Bucureşti, având ca scop stimularea dezvoltării personale şi profesionale a participanţilor.

Personal Development School reprezintă o oportunitate de autocunoaştere şi automotivare, concretizată într-o serie de traininguri spcializate. Acestea sunt coordonate de traineri profesionişti, axându-se pe dezvoltarea personală. La finalul proiectului, participanţii au ocazia de a aplica toate cunoştintele acumulate prin participarea la simularea unei negocieri.

Motivaţia organizatorilor şi participanţilor este dorinţa de a corela cunoştinţele teoretice dobândite de studenţi în mediul academic, cu experienta practica, o atitudine potrivita, cunoasterea calităţilor şi defectelor personale, precum şi capacitatea de automotivare

In cadrul acestei scoli de dezvoltare personala, studentii invata cum sa se prezinte la un interviu, cum ar trebui sa arate un CV complet, cat de important este sa-ti organizezi timpul, cum iti poti descoperi abilitatile de leader si multe alte lucruri utile. Cursurile vor fi sustinute de traineri profesionisti: Robert Blaga (SmarTips), Ionuţ Ciurea (IntelliBiz Solutions), Cristia Maksutovici (AxA Consulting), Roxana Mocanu (CODECS), Andrei Roşca (BasicMarketing.ro), Cristi Tudoran (Zeta.co).

Temele pe care le vor aborda sunt urmatoarele: “ Antreprenoriat”, “Depăşirea barierelor personale”, “Leadership”, “Body Language”, “Teamwork”, “Planning You– planificarea carierei pe termen lung” si “Time management”. Pe langa acestea, domnul Ambasador al Marii Britanii, Robin Barnett, a dat curs invitatiei si va sustine un seminar pe tema “Diplomaţie publică vs. diplomaţie în relaţiile interpersonale”.

Inscrierile pentru cele 25 de locuri au inceput, studentii pot descarca formularul de pe site-ul www.vipromania.ro/pds si apoi il pot trimite pana la data de 28 februarie 2008, la adresa pds@vipromania.ro. Etapa a doua a selectiei consta intr-un interviu individual.

Despre Voluntari pentru Idei si Proiecte

VIP este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat si alcatuita exclusiv din studenti inscrisi la Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Universitatea Romano-Americana si Universitatea Politehnica Bucuresti.

De 8 ani organizam anual peste 10 programe si proiecte de dezvoltare personala pentru studentii si masteranzii din Romania, programe sustinute de companii, mass-media si statul roman.

Reteaua nationala VIP reuneste cele mai importante centre universitare din Romania. 500 de membri si alumni VIP se dedica organizarii proiectelor asociatiei si promovarii activitatii de VOLUNTARIAT in Romania.

Aurel Geambasu
aurel.geambasu@vipromania.ro
0727518487
alexandra.nastase@vipromania.ro