Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei si VreauBilet initiaza campania de normalitate

BUCURESTI - 23 martie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Observam o lume in care superlativul domina, imbracat in “straie” cat mai stralucinde, in detrimentul bietului normal, care, cu o aura (pe care nu si-a pierdut-o) cenusie (e adevarat) a fost aruncat in umbra amicului sau egocentrist de mai sus si nu mai este recunoscut.

Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei si VreauBilet initiaza campania de normalitate


Sau cel putin asa credem noi... ca exagerarile “exagerat” de gratuite sunt la putere in acest moment precum un politician care-si convinge doar oamenii din partid sa-l voteze fara a prezenta vreo urma de convingere. Suntem siguri insa ca oamenii din partid devin tot mai putini in cazul nostru. Asta pentru ca majoritatea stiu sa faca deosebirea dintre bine si rau, dintre adevar si minciuna. Iar in cazul nostru adevarul reprezinta normalul.

Asistam tot mai mult la o demonetizare a normalului, in care evenimentele sunt initial anuntate cu surle si trambite prin expresii de genul “Spectacolul secolului”, “Evenimentului anului”, “Meciul secolului”, “Nunta mileniului” sau “Celebra comedie” in care senzationalul si extraordinarul devin subiect neintemeiat de trafic lingvistic.

Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei si VreauBilet isi propune sa ofere asadar normalul, adevarul despre evenimentele pe care le organizeaza si astfel tratarea auditoriului spectacolelor pe care le organizam printr-o “discutie” egala.

Primul exemplu in acest caz il constituie spectacolul “Mahalaua Mon Amour”, al carui afis de promovare exprima intr-o forma directa si simpla desprinderea evidenta dintro lume plina de exagerari creata de diversi wannabe’s.


Asteptam prin urmare comentarii, opinii sau sugestii normale, si nu extraordinare, pe blogul Vreau Bilet la adresa http://vreaubilet.ro/blog/.