BALETUL IMPERIAL RUS in spectacolul de cinci stele,“ROMEO SI JULIETA”

BUCURESTI - 7 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Culturala Maria Domina impreuna cu Asociatia pentru Viitorul European al Romaniei, sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii si Cultelor prezinta pentru prima data dupa 4 patru ani, pe 9 mai, ora 20:00, la Sala Palatului din Bucuresti - spectacolul “Romeo si Julieta” sustinut de Baletul Imperial Rus.

BALETUL IMPERIAL RUS in spectacolul de cinci stele,“ROMEO SI JULIETA”

Cei 45 balerini cunoscuti in intreaga lume, vor urca pe scena alaturi de orchestra in fosa, dirijiata de maestrul VALERIY KRISTSKOV .

Productia pe care o vom vedea la Bucuresti, beneficiaza de decorurile originale ale Teatrului “Novaya Opera” din Moscova.

Versiunea “Romeo si Julieta”, a fost inaugurată în anul 2004 şi reprezintă adaptarea pentru Baletul Imperial Rus a faimoasei coregrafii a lui Leonid Lavrovsky facută de către fiul său Mikhail Lavrovsky, care în producţiile tatălui interpreta cu succes rolul lui Romeo. Punerea sa în scenă se bazează pe o minunată scenografie, rezultat al creativităţii unora dintre cei mai buni scenografi ruşi contemporani: Evgeny Lysik şi Anna Ipatieva.
Coregrafia a fost creata special pentru Baletul Imperial Rus si prim solistii Maya Plisetskaya si Gediminas Taranda, iar premiera a avut loc in anul 1996 la Tokyo.

BALETUL IMPERIAL RUS a fost creat în 1994 din iniţiativa Mayei Plisetskaya, care până în 2004 a fost Preşedinta de Onoare şi Consilierul General. Director Artistic al Baletului este Gediminas Taranda care, înainte de a crea compania, a fost solist principal al Teatrului Balsoi din Moscova şi a urmat cariera de coreograf sub îndrumarea lui Yury Grigorovich.Multe reviste si periodice din Statele Unite, Argentina, Japonia, Germania, Franta, Anglia etc.... au publicat excelente recenzii asupra dansului sau, unica imbinare intre coreografie si arta dramatica, perfecta sa stapanire a dansului clasic si a dansului modern.
Repertoriul companiei include toate spectacolele clasice de balet, precum: “ Lacul lebedelor”, “Frumoasa din padurea adormită”, “Spărgătorul de nuci”, “Romeo şi Julieta”, “Giselle”, “Carmen”, 'Don Quijote', “Silfida”, 'Chopiniana', “Sheherezada”, “Dansurile Polovetsiene”, “După amiaza unui faun”, “Petrushka”, “Consacrarea Primăverii”, “Bolero”, “Dansul fantastic” şi alte coreografii scurte.


Parteneri:
MAGIC FM, VREAUBILET.RO, 24-FUN, PORT.RO, COMPACT BUCURESTI, VIP, CUVANTUL, BEST MAGAZIN, Infoarte.ro, Comunicatedepresa.ro, Casia Comunications, Elevate.