Wash4Good, spalatoria auto care doneaza in scopuri umanitare

BUCURESTI - 7 iunie 2017

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Social, Logistica/Transport, CSR

Live site

Un antreprenor bucureștean pasionat de afaceri cu impact pozitiv asupra comunității a lansat o campanie de crowdfunding, deschisă până la 21 Iunie 2017, prin care încearcă să colecteze din donații fondurile necesare construirii proiectului social „Wash4Good”. Aceasta ar urma să fie prima spălătorie auto socială în sistem self-service din lume, materializarea unei idei pornite de la scop. Obiectivul principal al acestui proiect este să ajute un număr ridicat de persoane defavorizate să aibă o viață normală, atât prin redirecționarea parțială a profiturilor în beneficiul acestora cât și prin crearea de locuri de muncă destinate persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă. În plus, proiectul își propune să fie un exemplu de afacere socială care să inspire și alți antreprenori să investească în comunitățile unde aceștia își desfășoară afacerile.

N
Manager Proiect Wash4Good

Manager Proiect Wash4Good

 Când va fi să mori nu te uita la întunericul de dinainte, ci la lumina ce o lași în urmă. Și te vei stinge cu zâmbetul pe buze. 

Nicolae Iorga

Scopul a atras mijloacele...

Dan Ciopei este un antreprenor din București în vârstă de 31 ani. Este masterand în Management și are o experiență de peste 10 ani în Comerț. A cochetat dintotdeauna cu afacerile, însă cele tradiționale nu i-au captivat interesul. În ultimii ani a studiat conceptul de afacere socială, un tip de afacere al cărei prim obiectiv nu este să aducă profituri, ci să aducă mai degrabă un plus de valoare comunităților de oameni defavorizați.

A analizat piața și competiția, a vorbit cu furnizori și cu viitori parteneri și a pus cap la cap un plan - ca această spălătorie să angajeze și formeze profesional persoane defavorizate, în timp ce un procent din profituri va fi donat în beneficiul acestora, crescând șansele și celor mai puțin norocoși la o viață normală. Toate acestea vor fi realizate cu sprijinul partenerilor ONG ai spălătoriei Wash4Good, organizații care ajută activ persoanele defavorizate (copii fără familii, persoane fără adăpost, persoane aflate în imposibilitate de muncă etc.) să aibă acces la o viață normală, auto-sustenabilă.

Antreprenorul bucureștean crede cu tărie că „Lumea în care trăim poate fi un loc mai bun doar dacă arătăm că ne pasă de ceilalți. Probabilitatea ca un om să aducă contribuții importante pentru binele comunității este mult mai ridicată în cazul celor care nu au acoperite nici măcar nevoile primare umane dacă aceștia primesc ajutorul necesar ca să-și depășească propria condiție. Proiectul pe care îl propun are menirea să ofere acest ajutor.”

Pentru a atrage fondurile necesare construcției, a fost lansată o campanie de crowdfunding (strângere de donații) pe platforma online StartSomeGood.com, care este dedicată proiectelor de antreprenoriat social. Campania rămâne deschisă pentru donații până la 21 Iunie 2017 și se bazează pe sistemul All or Nothing, un sistem care permite donatorilor să contribuie rapid printr-o promisiune de plată. Practic, donația efectivă urmează a fi tranzacționată doar în cazul în care campania atinge obiectivul minim de donații până la finalul acesteia.

Mai mult de atât, indiferent de suma alocată, toate persoanele fizice sau companiile ce contribuie acum la realizarea acestui proiect social vor primi recompense-cadou constând în pachete gratuite de spălare a mașinii, recunoaștere socială, experiențe inedite, reclamă gratuită și alte avantaje enumerate pe pagina web a campaniei.

În cazul finalizării cu succes a campaniei de crowdfunding, spălătoria auto „Wash4Good” va avea inaugurarea în jurul datei de 1 octombrie 2017 și va fi construită într-o zonă semicentrală din București.

Date de contact:

Dan Ciopei - Project Manager

Email: dan.ciopei@gmail.com

Telefon: 0724632823

Facebook: www.facebook.com/wash4good

Website Proiect: www.wash4good.com

Link campanie crowdfunding: www.startsomegood.com/savealifenow

Despre Wash4Good

Wash4Good va fi prima spalatorie auto sociala in sistem self-service care contribuie la dezvoltarea comunitatilor romanesti ajutand persoanele defavorizate sa se (re)integreze in societate. Practic, pe langa faptul ca clientii nostri vor avea vehicule curate cu tarife reduse, prin utilizarea serviciilor spalatoriei noastre ei vor primi in plus si un sentiment placut de contributie, avand siguranta ca o parte din sumele platite de acestia vor fi redirectionate in scopuri umanitare.
In plus, Wash4Good va angaja si forma profesional oameni care traiesc in saracie extrema (1-2 persoane/punct de lucru), oferindu-le acestora suportul necesar ca sa-si imbunatateasca nivelul de trai.