Garaje din tabla cutata

Oradea - 13 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Daca in Statele Unite ale Americii, 63% din case au propriul garaj, in Romania lucrurile stau putin diferit. Nevoia de spatii de parcare este in continua crestere.

garaj metalic industrial

garaj metalic industrial

Daca locuitorii de la bloc sunt nevoiti sa isi parcheze masinile sub cerul liber, cei ce locuiesc la casa isi pot proteja masina de caldura si intemperii optand pentru garaje metalice.

Cu doar 261 de masini la mia de locuitori, Romania se claseaza pe ultimul loc in UE, primele locuri fiind ocupate de Luxemburg si Italia, ambele cu peste 600 de masini la mia de locuitori. Importul de masini second hand insa este in crestere, mai ales ca de la 1 februarie 2017 taxa de mediu a fost abrogata. Peste 500.000 de masini second hand au fost inregistrate doar in anul 2017.

Potrivit Eurostat, peste 60% din populatia Romaniei locuieste la casa - lucru de asteptat luand in considerare ponderea populatiei rurale de circa 44%. Garajele metalice sunt insa potrivite atat pentru locuitorii din mediul rural cat si pentru cei din mediul urban. Suprafata garajelor din tabla cutata poate fi mai mare in mediul rural, unde spatiul este mai generos, in timp ce in mediul urban, unde pretul terenurilor este cu mult mai mare, suprafata garajelor va avea in vedere o economie de spatiu.

Garajele din tabla cutata nu sunt greu de montat. Cei ce ofera garaje din tabla de vanzare aduc piesele taiate la dimensiunile cerute de client. Noi asiguram si montajul gratuit! Se pot realiza astfel garaje metalice cu una sau doua usi, garaje cu usi automate, precum si garaje fara usi. Probabil te intrebi daca garajele din tabla cutata sunt rezistente. Este firesc sa te preocupe acest aspect, insa tabla cutata este o tabla din otel, zincata (galvanizata) si vopsita in diverse culori pentru a-i conferi un plus de protectie si un aspect mai placut. Cand cauti garaje din tabla de vanzare , alege culoarea care se potriveste cel mai bine cu casa ta, dar nu vei da gres nici cu o culoare neutra. Pe garajemetalice.ro ai la dispozitie mai multe culori standard pentru garaje metalice, atat culori lucioase, cat si mate, dar ne mandrim si cu modernele imitatii de lemn cum ar fii un garaj stejar auriu.

 

Garajele nu sunt concepute doar pentru parcarea autoturismelor. Garajele sunt multifunctionale! Chiar si cei care nu detin o masina proprietate personala isi pot instala garaje metalice pentru a le servi ca spatiu de depozitare, ateliere de lucru, case de gradina sau chiar bucatarii de vara.

Instructiuni de montare pentru garaje metalice

Atunci cand construiesti un garaj metalic trebuie sa realizezi mai intai o fundatie. Firmele care ofera garaje de vanzare se asteapta ca aceasta suprafata sa fie deja pregatita in ziua livrarii. Cand cumperi de pe garajemetalice.ro beneficiezi de livrare si montare gratuita!

Se poate turna o fundatie din beton sau o sapa, cu ceva mai mare decat suprafata garajului. Care este podeaua ideala pentru un garaj? Rasina epoxidica si vopseaua acrilica pentru beton sunt solutii rezistente si practice. Petele de ulei sau de alta natura pot fi usor acoperite cu un nou strat de vopsea, atunci cand iti doresti sa improspatezi aspectul garajului tau. Ulterior se va monta structura de care se vor atasa plansele de tabla cutata. Garajele metalice sunt foarte usoare, de aceea dupa montare, clientilor le revine sarcina de a le ancora la sol. Acest pas este important mai ales in zonele expuse la vanturi puternice.

Garaje metalice pentru una sau doua masini

Nu exista o domensiune standard pentru garaje. Fiecare client stabileste dimensiunile in functie si de planurile sale de viitor. Spre exemplu, o familie cu un copil major poate va dori sa ii cumpere acestuia o masina de indata ce va obtine permisul de conducere, avand nevoie de un loc de parcare in plus. Pentru a nu parca masinile una in spatele celeilalte, garajele din tabla cutata pentru doua masini sunt solutia ideala. Asadar, garajele cu doua locuri sunt binevenite acolo unde proprietarii detin doua sau mai multe autoturisme.

Insa un garaj cu doua locuri poate fi construit chiar daca momentan detii doar o masina. E posibil ca in timp sa iti achizitionezi o a doua masina, un ATV sau o motocicleta. Daca nu iti mai doresti alte mijloace de transport, poti amenaja o sala de forta in cealalta jumatate de garaj sau un spatiu de lucru pentru diverse hobby-uri pentru care nu ai avut niciodata suficient spatiu (tamplarie, reparatii de biciclete, pictura si altele).

Usi si geamuri pentru garaje metalice

Tabla cutata poate fi decupata pentru a permite montarea usilor si geamurilor. Exista numeroase tipuri de usi de garaj, atat automate, cat si clasice. Cum se alege tipul de usa? In functie de spatiul de care beneficiezi. O usa cu deschidere exterioara are nevoie de spatiu de deschidere si o alee. Daca garajul urmeaza sa fie instalat intre un gard si peretele casei, iar spatiul nu permite deschiderea unei usi laterale, opteaza pentru usile de garaj automate cu acces pietonal integrat sau pentru usile clasile, daca doresti sa mergi pe varianta cea mai economica.

Geamurile au avantajele si dezavantajele lor. Pe de o parte, sunt de dorit deoarece ofera lumina naturala in interior. Pe de alta parte, permit ochilor curiosi sa arunce o privire, iar daca folosesti garajul ca spatiu de depozitare, geamurile pot fi sparte de hotii experimentati. Desigur, poti sa iti iei aceasta grija de pe cap daca montezi o camera de supraveghere orientata spre garaj.

Garajele metalice prevazute cu usi se inchid cu chei obisnuite, insa pentru un plus de siguranta, poti monta si unul sau doua lacate cu cifru sau alarma.

Durata de viata a garajelor metalice

La fel ca si acoperisurile din tabla cutata, aceste constructii sunt foarte longevive. Ele pot rezista timp de 40-70 de ani daca sunt bine intretinute. In plus, spre deosebire de aluminiu, tabla nu se deformeaza in cazul in care este lovita de grindina. O atentie deosebita trebuie acordata incarcaturii de zapada. Dupa o ninsoare abundenta, indeparteaza zapada acumulata pe acoperisul garajului pentru a nu suprasolicita structura. Un alt prieten de nadejde iti va fi vopseaua industriala anticoroziva si vazelina pentru usile garajului.

De la garaje metalice la sere si solarii

Spuneam la inceput faptul ca garajele metalice sunt multifunctionale. Ei bine, dupa ce isi vor fi incheiat rolul lor principal de adapost pentru masini, motociclete si alte utilaje, acestea pot fi transformate in mici sere sau solarii pentru cresterea legumelor. Aceasta idee iti va surade mai tarziu, cand copiii vor fi plecat la casele lor, lasandu-te cu mult prea mult timp liber care trebuie valorificat intr-un fel sau altul. Gradinaritul este la indemana oricui, iar costurile de conversie a unui garaj intr-o sera sau solar sunt minime. Toate garajele metalice de vanzare pe site-ul nostru se pot transforma in sere si solarii, iar tabla poate fi reciclata.

 

Asadar, garajele metalice sunt usor de montat, au o durata foarte lunga de viata si se preteaza pentru multiple utilizari. In plus, este cea mai ieftina modalitate de a adauga o noua incapere la casa ta. Exploreaza chiar acum toate modelele de vanzare aflate pe site-ul nostru si contacteaza-ne pentru a-ti pune ideile in practica!