Un nou tratament pe baza de flavonoide

BUCURESTI - 22 decembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Medicina alternativa a fost intotdeauna interesata de efectele plantelor si ale compusilor naturali asupra sanatatii organismului uman.

Vita Crystal

Vita Crystal

Cercetarile, care au la baza studii cu o autoritate de zeci de ani, s-au concentrat in special asupra unei familii de nutrienti, cunoscuta sub denumirea de flavonoide .

Ce sunt acestea?

Reprezinta un grup de nutrienti renumiti pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si antioxidante. Flavonoidele pot fi recunoscute dupa pigmentii puternici, ce coloreaza frunzele, florile sau fructele. Nuantele de albastru, verde sau violet reprezinta o nota distinctiva pentru aceasta familie de elemente chimice naturale. Cei mai intalniti astfel de compusi sunt keratina, kaempferolul sau catehina. Toate acestea stau la baza unei diete sanatoase si fac parte din principalele elemente care alcatuiesc metabolismul vegetal al unei plante.

Compozitia de 15 atomi de carbon face ca flavonoidele sa devina solubile in contactul cu apa, iar rolul lor in interiorul organismului vegetal indeplineste mai multe functii importante. Pe langa pigmentare, flavonoidele sunt responsabile cu fixarea nivelului de nitrogen si cu reglarea ciclului celular.

Deoarece oamenii de stiinta au probat si au confirmat aportul de beneficii, pe care il aduc acesti nutrienti in organismul uman, piata farmaceutica s-a dezvoltat si in aceasta directie. Un exemplu reprezentativ este Vita Crystal, care propune o gama larga de produse naturiste , toate pe baza de flavonoide.

S-a inregistrat o crestere a pietii pe aceasta nisa datorita functiilor principale, care recomanda acest tip de nutrienti ca factori anti-inflamatori sau antioxidanti.

Flavonoidele protejeaza celulele corpului de radicalii liberi din mediu, care apar frecvent din cauza poluarii. Astfel, sunt prevenite afectiuni precum crestea colesterolului sau bolile de inima. Riscurile devin minime si organismul se revitalizeaza. Efectul tratamentului cu flavonoide se traduce printr-un stil de viata mai sanatos, prin energie si printr-un sistem imunitar puternic.

Efectele anti-inflamatorii, pe care flavonoidele le genereaza organismului uman, se rezuma in principiu la reducerea inflamatiilor de la nivel arterial. Desi acest tip de flavonoide, care asigura sanatatea arterelor, poate fi extras din continutul boabelor de cacao si din ciocolata, un tratament cu suplimentele Vita Crystal este asimilat mai repede de organism. Compozitia 100% naturala a acestuia reduce adeziunea moleculelor din corp. Altfel, exista riscul aparitiei unor boli grave la inima, precum arterocleroza.

De asemenea, studiile au demonstrat ca o serie de flavonoide pot sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase, in special in zona colonului sau a ficatului. Aceasta proprietate se datoreaza in special efectului antioxidant, ce nu permite patrunderea si dezvoltarea factorilor nocivi din mediu in interiorul organismului.

O alta trasatura a flavonoidelor explorata in gama de produse Vita Crystal ajuta la sustinerea sistemului nervos. Acestea protejeaza celulele afectate de lipsa oxigenului si regleaza procesul de regenerare celulara. Reprezinta un factor important in ameliorarea sau intarzierea unor boli precum Alzheimer sau dementa. Totodata, studiile vorbesc si despre imbunatatirea functiilor cognitive, ca urmare a accelerarii circulatiei sangelui la nivelul creierului. Acest lucru genereaza o activitate mai buna in anumite zone cerebrale.

Prin urmare, posibilitatea de a urma un tratament complet cu flavonoide este acum accesibila prin intermediul produselor Vita Crystal. Oferta este bogata in multiple produse, menite sa asigure o buna functionare a organismului. Preturile variaza pentru mai multe tipuri de suplimente, fiind vorba despre minerale, antidiabtice, anti-inflamatoare, antioxidanti, creme pe baza de celule stem sau chiar produse pentru sportivi. Toate acestea ofera o noua perspectiva pentru piata farmaceutica din Romania.