Alaturi de Voi, vara aceasta

BUCURESTI - 21 iunie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Daca nu vrei sa simti ca a mai trecut o vara, inscrie-te la Scoala de Vara ADV 2005. Tema de anul acesta este "Rolul tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV in comunitate".

Scoala de Vara ADV 2005 se desfasoara la Targu Mures, in perioada 18-21 iulie 2005 si este organizata de Fundatia Alaturi de Voi in parteneriat cu Organizatia Planned Parenthood of Southwestern Oregon SUA, prin finantare Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malarie, proiect gestionat si coordonat de Unitatea de Management a Fondului Global si Bancii Mondiale,
Ministerul Sanatatii.

Alaturi de Voi, vara aceasta

De ce s-a inscris Budescu Andrei din Focsani la Scoala de Vara ADV 2005?

"In primul rand consider ca masurile de "combatere" a raspandirii HIV folosite in prezent au devenit intr-o buna masura ineficiente si spun asta deoarece au o carenta foarte mare: nu reusesc sa convinga oamenii obisnuiti sa mearga sa se testeze si ei insisi sa vada daca au HIV. Si desi poate ca nu ar parea, aceasta este o problema foarte mare. Fie ca vrem, fie ca nu, exista inca numeroase prejudecati cu privire la persoanele depistate pozitiv. Prea putini oameni constientizeaza ca pot fi infectati cu HIV si dintr-un accident, sau ca nu e nevoie sa faci sex cu o persoana 'dubioasa' pentru a fi infectat. Prea putini se gandesc ca ei insisi ar putea sa fie purtatori si sa transmita la altii fara sa vrea, sau ca prietenul/prietena lor ar putea fi infectati - desi citez, "nu pare nimic in neregula cu ea" - neconstientizand ca nimeni nu are HIV tatuat pe frunte.

Consider ca a reusi sa convingi un om sa reuseasca sa isi faca testul HIV este o foarte mare provocare (este foarte dificil si sa te gandesti numai pentru o clipa ca ai putea sa mori si ca vei afla printr-un test si de aceea multi prefera chiar sa nu stie). Sunt curios daca aceasta scoala de vara ar putea oferi aceasta solutie sau daca ofera solutii alternative eficiente.

Simpla protejare sexuala si celelalte metode promovate pana acum, desi in continuare necesare, sunt ineficiente singure. Cred ca trebuie un progres in acest domeniu... o alte abordare si as dori sa vad o aceasta noua abordare."


Inscrierile la Scoala de Vara ADV 2005 se fac exclusiv online pana pe 3 iulie 2005. Costurile cu masa si cazarea, mai putin cele de transport sunt suportate de
Fundatia Alaturi de Voi, prin finantare Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malariei. Intra pe www.alaturidevoi.ro .

Despre Webmark Group

Fundatia „Alaturi de Voi”, Romania este o organizatie romaneasca, cu sediul national la Iasi si cu centre in Constanta si Tg. Mures, care desfasoara la nivel national programe in beneficiul persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA, campanii de informare, educare si comunicare in domeniul HIV/SIDA si a altor infectii cu transmitere sexuala, consultanta si training pentru diferiţi actori sociali implicati in domeniu.

Cristina Vamesu, Coordonator Programe de Educatie
office@alaturidevoi.ro