Ultimele zile de aplicaţii la programul de pre-accelerare How to Web MVP Academy

BUCURESTI - 15 mai 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

Startup-urile care dezvoltă produse cu potenţial inovativ în tehnologie pot aplica până sâmbăta, 17 mai, la How to Web MVP Academy, program de pre-accelerare adresat celor mai bune 14 echipe din Europa Centrală şi de Est. Participarea în program este gratuită, iar înscrierile se realizează completând formularul disponibil online la http://mvpacademy.co

În perioada 2 iunie – 22 iulie, cele 14 echipe finaliste ale How to Web MVP Academy vor acumula cunoştinţe esenţiale de business şi vor învăţa cum să dezvolte produse de succes la scară globală şi să fructifice oportunităţile existente pe piaţă. Pe parcursul celor 7 săptămâni ale programului, acestea vor parcurge un proces complex care conţine acces la resurse educaţionale şi mentori cu experienţă relevantă, workshop-uri dedicate şi suport constant din partea echipei MVP Academy pentru a găsi resursele necesare care să-i ajute să-şi rezolve nevoile specifice.

În plus, startup-urile vor lucra alături de peste 40 de mentori şi profesionişti consacraţi la nivel naţional, regional şi internaţional care le vor ghida paşii şi îi vor susţine în eforturile de a-şi creşte în continuare produsele şi de a le valida cu piaţa. Printre aceştia se numără Michael Levit (Fondator Spigot şi Managing Partner Founders’ Den), Alex Barrera (Fondator şi Editor Tech.eu şi Chief WOWness Officer Press 42), Dragoş Ilinca şi Vladimir Oane (Co-Fondatori UberVu), Maxim Gurvits (Partener Teres Capital) sau Vesselina Tasheva (EMEA Community Manager Telerik). Lista completă a mentorilor How to Web MVP Academy este disponibilă online la http://mvpacademy.co/mentors

Participând la How to Web MVP Academy, startup-urile vor învăţa cum să dezvolte produse viabile în domeniul tehnologiei, cum să le valideze cu piaţa şi să creeze tracţiune iniţială, cum să îşi spună povestea, să facă networking, să-şi prezinte produsele în faţa investitorilor sau să formeze comunităţi în jurul produselor pe care le dezvoltă.

Printre activităţile remarcabile din program se numără o sesiune de pitching privat cu Jon Bradford (Managing Director TextStars), un workshop de storytelling şi pitching cu Alex Barrera (Fondator şi Editor Tech.eu şi Chief WOWness Officer Press 42), o sesiune de consiliere juridică susţinută de Ana Maria Andronic (Partener Ana Maria Andronica Law Office), sau un workshop de dezvoltare de produs cu Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH).

Pe lângă oportunitatea de a lucra alături de unii dintre cei mai cunoscuţi profesionişti în domeniu la nivel mondial, finaliştii How to Web MVP Academy vor avea acces pe toată durata programului la spaţiul de co-working din cadrul TechHub Bucharest, precum şi la evenimentele organizate periodic, fiind astfel conectaţi în permanenţă la comunitate. În plus, echipele vor beneficia de susţinerea specialiştilor în domeniu în concordanţă cu nevoile individuale şi vor putea utiliza infrastructură tech oferită de companii internaţionale (cloud hosting, acces la diferite platforme).

La finalul programului va avea loc Demo Day, eveniment în care echipele How to Web MVP Academy vor avea ocazia să îşi prezinte produsele şi progresul înregistrat în faţa audienţei. Astfel, acestea vor avea ocazia să dezvolte conexiuni valoroase cu investitori de tip angel, fonduri de investiţii early stage şi programe de accelerare din Europa, şi să demareze astfel discuţiile pentru a obţine finanţări ulterioare care să îi susţină în eforturile de dezvoltare ulterioară şi de scalare.

Printre programele de accelerare şi fondurile de investiţii care susţin How to Web MVP Academy se numără: Seedcamp, Startup Bootcamp, Hub:raum, Oxygen Accelerator, Startup Highway, Eleven Accelerator, ProSiebenSat1. Accelerator sau Axel Springer Plug&Play. Lista este completată de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii early stage Teres Capital şi 3TS Capital Partners. Mai mult, echipa MVP Academy va continua să aducă mentori, programe de accelerare şi fonduri de investiţii relevante pentru echipele participante în programul de pre-accelerare şi nevoile specifice ale acestora.

„Credem că indicatorul cheie pentru succesul unui startup early stage este abilitatea echipei de a învăţa şi de a itera rapid, aplicând cunoştinţele acumulate pentru dezvoltarea produsului. Am pregătit un program care să corespundă nevoilor pe care le anticipăm pentru echipele la început de drum, însă vom fi alături de ele permanent şi le vom oferi acces la resurse adecvate pentru nevoile lor individuale şi ne vom asigura că participarea la How to Web MVP Academy este o experienţă relevantă pentru fiecare echipă în parte”, a declarat Monica Obogeanu (Program Manager How to Web MVP Academy).

How to Web MVP Academy este un program dezvoltat în parteneriat cu Microsoft, Romtelecom şi Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum şi TechHub Bucharest şi se adresează startup-urilor din Europa Centrală şi de Est care dezvoltă produse în domeniile software, hardware, internet of things, mobile, robotică, biotech, medtech sau ecommerce. Acestea trebuie să aibă cel puţin un prototip funcţional al produsului şi cel mult doi ani de activitate, să nu fi ridicat finanţări mai mari de 50.000 EUR şi să nu fi participat anterior la un alt program de accelerare.

Aplicaţiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate luând în considerare experienţa echipei, dimensiunea şi tendinţele din industrie, validarea cu piaţa, tracţiunea iniţială, potenţialul şi impactul la nivel internaţional, precum şi fezabilitatea proiectului. Aplicaţiile pentru participarea la How to Web MVP Academy se realizează online la http://mvpacademy.co până sâmbătă, 17 mai, iar finaliştii vor fi anunţaţi oficial vineri, 23 mai.

Mediatizarea programului este asigurată de Goal Europe, Netokracija, IT Dogadjadi, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Adevărul Tech, Forbes România, Wall-Street.ro, Business Cover, Manager Express, Business Woman, Market Watch, Ctrl-D, PC World, Computer World, Gadget Trends, Today Software Magazine, Agora, Yoda.ro, Incont.ro, România Liberă, Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro, Games Arena şi Times New Roman.

Taguri: how to web
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wembrio/ultimele-zile-de-aplicatii-la-programul-de-pre-accelerare-how-to-web-mvp-academy