Ce scule electrice nu ar trebui să-i lipsească unui pasionat de tâmplărie

BUCURESTI - 7 aprilie 2023

Comunicat tip General in Constructii

Când ai o pasiune care îți oferă relaxare și satisfacție, merită să investești în practicarea ei. Si nu ai nevoie doar de timp, ci și de cele mai bune echipamente care să te ajute să îți desfășori activitatea.

Pexels

Pexels

Așadar, din gospodăria unui pasionat de tâmplărie nu ar trebui să lipsească cele mai bune scule electrice, alese în funcție de nevoi de la furnizorul potrivit. Mai jos, ai o listă cu 5 dintre cele mai importante:

1. Mașină de găurit și înșurubat

Cu siguranță, te vei confrunta cu situația de a da găuri în lemn, iar o mașină de găurit și înșurubat este fix ce vei avea nevoie pentru a-ți ușura munca. Poți desfășura această activitate și manual, dar vei avea nevoie de forță și timp, iar rezultatele nu vor fi la același nivel. Cu toate acestea, accesoriile manuale precum ciocanul, patentul sau cuiele nu trebuie să lipsească din trusa ta de scule.

Înainte de a achiziționa o astfel de mașină, verifică atent specificațiile și asigură-te că mașina aleasă răspunde nevoilor tale. Alegerea ei depinde și de nivelul tău profesional. Cu cât este mai puternică, va fi și mai grea și mai dificil de mânuit.

2. Polizor unghiular

Acest instrument electric îți va fi de folos când vrei să tai, șlefuiești sau cureți lemnul. De asemenea, polizorul poate fi utilizat și pentru alte materiale rigide precum metalul, plasticul sau piatra, în cazul în care vrei să lucrezi și cu acestea în realizarea unei piese.

Polizorul unghiular este ușor de mânuit și îți permite accesul în spații înguste.

Pe piață, existe polizoare unghiulare atât conectate la priză, cât și cu acumulator. Diferența dintre cele două ține de mobilitate. Cu toate acestea, ai în vedere faptul că un aparat cu acumulator poate avea un motor mai slab decât cel conectat la priză. Alege-l pe cel care se pliază nevoilor tale în atelier.

3. Fierăstrău

Există mai multe tipuri de fierăstraie pentru care poți opta în funcție de activitatea pe care vrei să o desfășori. Poți alege dintr-o serie de modele de fierăstraie circulare, verticale, alternative sau cu banc de lucru. Poți opta, desigur, pentru mai mult de un tip.

Toate au ca scop tăierea lemnului și a altor plăci de materiale, însă modalitatea și finețea tăieturii diferă în funcție de model și specificații. Discută cu furnizorul tău despre nevoile pe care le ai în atelier, dacă nu știi care îți va fi util.

4. Rindea

Rindeaua electrică poate fi folosită la o mulțime de operațiuni de prelucrare a lemnului, așa că utilitatea ei în atelier nu trebuie pusă la îndoială. Poți netezii diferite obiecte din lemn, scurta plăci de lemn, corecta margini sau muchii de lemn și chiar realiza șanțuri în bucățile de lemn.

La fel ca în cazul celorlalte aparate, și aici caracteristicile tehnice diferă în funcție de model.

5. Mașină de șlefuit

Indiferent de activitățile pe care le întreprinzi în atelierul tău, vei avea nevoie de cele mai bune masini de slefuit pentru șlefuirea și netezirea suprafețelor plane sau curbate. Acest utilaj îți va fi de folos pentru finisarea suprafețelor în vederea pregătirii lor pentru vopsit sau îl poți folosi, de asemenea, pentru îndepărtarea vechii vopselei ca instrument de răzuit.

Informează-te despre datele tehnice ale mașinii pentru a lua cea mai bună alegere. Specialiștii din magazin te pot ajuta în acest sens.

Bucură-te de pasiunea ta, investind în cele mai bune echipamente care să te ajute să o desfășori așa cum îți dorești! În acest articol, ți-am prezentat 5 dintre cele mai importante. Alături de acestea, poți completa lista cu cele necesare ție.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/constructii-mag/ce-scule-electrice-nu-ar-trebui-sa-i-lipseasca-unui-pasionat-de-tamplarie