Cele mai bune 10 sfaturi pentru evitarea accidentelor

BUCURESTI - 23 februarie 2022

Comunicat tip General in Auto

Uneori lucrurile evidente pot avea cel mai mare impact. Ai luat permisul și ești gata să conduci. Dar cum rămâne cu toate acele fapte care spun că adolescenții șoferi sunt cel mai probabil să aibă un accident?

Constatare dauna

Constatare dauna

Este importat să stiți ca există firme specializate in constatări daune auto cu servicii complet gratuite, aceste costurile fiind suportate de către firmele de asigurări.
Dacă urmați acești pași de bun simț, veți lua cei mai importanți pași pentru a vă asigura că evitați un accident.

1. Dezvoltați atitudinea corectă cu privire la conducere.
Multe accidente auto la adolescenți sunt rezultatul atitudinii și maturității, nu al aptitudinilor sau cunoștințelor. Angajați-vă față de dvs. de a practica o atitudine responsabilă cu privire la conducere. Controlați peste 3.000 de kilograme de metal care se mișcă rapid și vă datorați dvs., pasagerilor și altor șoferi să conduceți în mod responsabil.


2.După opținerea permisului de conducere este bine să aveți cât mai mult ore de conducere supravegheat. Părinții tăi ar trebui să aibă un rol activ în practica ta de conducere. Faceți un program ferm cu ei și respectați-l.


3. Centura de siguranță
Purtați întotdeauna centura de siguranță. Obișnuiește-te să porți centura de siguranță ori de câte ori te afli într-o mașină, fie ca șofer, fie ca pasager - fără excepții.


4. Evitarea consumului de alcool
Nu te urca niciodată la volanul unei mașini atunci când ești sub influența băuturilor alcolice. Chiar dacă ai consumat doar o băutură. Conducerea sub influența alcoolului vă poate costa permisul sau viața.


5. Nu depașii numarul de persoane în autoturism
Riscul unui accident mortal crește cu fiecare pasager suplimentar. Când sunteți șofer nou, cel mai bine este să vă limitați numărul de pasageri. 


6. Evitați pe cât posibil conducerea nocturnă.
Riscul unui accident mortal este de trei ori mai mare noaptea decât ziua pentru fiecare kilometru parcurs. Este mai bine să evitați conducerea pe timp de noapte până când vă simțiți confortabil să conduceți ziua.


7. Reducerea Vitezei
Conduceți cu 10 km mai puțin decât limita legală. Conducerea cu viteză, traficul aglomerat vă pot face să vă simțiți inconfortabil, așa că evitați-le până când veți obține suficientă experiență de conducere supravegheată. Apoi puteți incerca treptat situații de conducere mai dificile, cum ar fi conducerea pe autostradă și conducerea în orașe.


8. Capătă experiența treptat pentru conditiile meteorologice nefavorabile
Antrenează-te pentru condiții meteorologice nefavorabile. Chiar și atunci când începeți să vă simțiți încrezători să conduceți pe asfalt uscat, cel mai bine este să evitați să conduceți în condiții meteorologice nesupravegheat. Reduceți viteză și practicați cât mai mult supravegheat pe vreme nefavorabilă înainte de a încerca singur.


9. Telefonul mobil
Telefoanele mobile sunt destinate utilizării in cazuri de urgență atunci cand vă aflați la volanul unei mașini. Unul dintre cele mai rele obiceiuri în care poate ajunge oricine este să vorbească la telefonul mobil în timp ce conduce. Folosește telefonul mobil cu tine în mașină numai pentru situații de urgență. Dacă trebuie să utilizați un telefon mobil, trageți în siguranță pe marginea drumului.


10. Siguranța mașinii
Conduceți un vehicul sigur. Dacă vă gândiți să vă cumpărați propria mașină, căutați una cu un nivel ridicat de siguranță. Evitați mașinile mici, camioanele sau vehiculele utilitare sport. Consultați statisticile gradului de siguranță al unei mașini.

In cazul in care ai fost implicat intr-un accident auto fara victime, primul pas este sa completezi o constatare amiabila. Uite cateva sfataturi si avantaje in cazul unei Constatari de daune Euroins si a unei Constatari de daune Asirom, care se aplica si la restul asigurariilor auto.

-programare in cel mai scurt timp de la sesizarea daunei si programare telefonica pentru constatare dauna

-consultanta completa in vederea completarii dosarului de daune

-posibilitatea programarii in regim de urgenta

reparatia masinii cu prioritate

-garantia unor lucrari de reparatie auto de calitate

-masina la schimb pe perioada cat timp masina ta se afla in service

comunicarea permanenta cu un consilier dedicat

-parteneriat de incredere si dupa predarea masinii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whitepress/cele-mai-bune-10-sfaturi-pentru-evitarea-accidentelor