Comunicat de presă post-eveniment „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare - INVEST“ ID 130448

BUCURESTI - 9 decembrie 2015

Comunicat tip General in Social

Marți, 8 decembrie a.c., a avut loc la Hotel Yesterday din București, conferinţa de presă pentru prezentarea activităților complementare ale proiectului „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare - INVEST“, derulat de Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România srl şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.

Obiectivul general al proiectului a vizat un răspuns adecvat cerințelor pieței muncii din România și a urmărit facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding a realizat cursuri de calificare în profesii cu importanță socială deosebită, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene:, ”îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, „îngrijitoare bolnavi la domiciliu”, „baby sitter” și „barman”.

Persoanele din grupul țintă, reprezentate de  orice persoană inactivă sau șomer pe termen lung, cu domiciliul în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia, judeţele Teleorman, Dâmboviţa şi Prahova, au beneficiat gratuit de consiliere profesională și mediere a muncii și au primit subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri.

Cursurile de calificare au putut fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

Conferința de presă a avut ca temă cele două programe desfășurate în cadrul proiectului nostru: Acțiuni de Consultanță și Asistență în vederea Dezvoltării Antreprenoriatului (ACADA) și Extinderea și Consolidarea Bunelor Practici Europene (ECBPE).

Dl. George Enescu, responsabil activităţi transnaţionale, a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectului, a prezentat rolul specific al fiecărui partener în buna desfășurare a acestuia și a oferit date concrete legate de rezultate. Totodată, și-a exprimat părerea că ”marele câștig al proiectului  îl reprezintă crearea unei punți de comunicare, de schimb de bune practici și de bun simț între România și Austria, care va duce la transferarea lucrurilor bune de la unii la alții, astfel încât să fim cu adevărat o uniune și mai mult, una europeană”.

În contextul în care județul Teleorman a avut cel mai mare număr de particpanți la proiect, dna Cosmina Rusu, consilier al primarului Municipiului Alexandria, și-a exprimat satisfacția pentru buna colaborare cu toți partenerii din cadrul proiectului, început și derulat în baza unui memorandum non-profit, votat de către Consiliul Local al Municipiului Alexandria, proiect care reprezintă ”începutul seriozității și corectitudinii implementării proiectelor europene în județul Teleorman”.

Dl. Herwig Simoner, reprezentantul partenerului austriac, a punctat rolul bit management Beratung GmbH în cadrul proiectului, acela de a pune la dispoziție know-how-ul și experiența de peste 30 de ani în domeniu. În opinia sa, ”adevăratul scop al unui proiect european este acela de a pune în legătură persoane din țări diferite, de a prelua lucrurile bune unii de la alții și a le disemina în propria țară, astfel încât să transformăm speranța în fapte și acțiuni”.

Formatorii și cursanții prezenți la eveniment, care au beneficiat de schimbul de experiență prin facilitățile Programului ECBPE (Extinderea și Consolidarea Bunelor Practici Europene) în Austria, au apreciat nu numai cunoștințele și abilitățile practice dobândite, ci și seriozitatea, corectitudinea, deschiderea, căldura, respectul față de oameni și atenția acordată persoanelor îngrijite și și-au exprimat dorința de a pune în practică în România cele învățate.

Răspunzând unei întrebări din partea presei, dl. George Enescu a motivat alegerea direcțiilor în care s-au desfășurat cursurile de calificare; aceasta a pornit de la studiile de piață realizate de către companiile din grup, din care reieșeau meseriile sociale cu cea mai mică reprezentare dar cu cea mai mare necesitate din România, pentru care se prevede o dezvoltare semnificativă în viitorul apropiat. Astfel, au fost alese acele calificări care oferă o șansă mai mare și un start mai bun în meseriile respective persoanelor defavorizate participante la curs, ”adevărații beneficiari ai proiectului”.

La conferință au participat primari ai comunelor din județele din care provin cursanții, reprezentanți ai instituțiilor cu incidență asupra domeniului de activitate al proiectului, precum și ai partenerilor din proiect: Austromed Holding srl, bit education & consulting România srl şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH, cursanți, formatori și reprezentanți ai mass-media.

Proiectul, în valoare totală de 13.299.444,15 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate și s-a desfășurat în perioada mai 2014 – decembrie 2015, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

 

Date de contact pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Lăpușan, manager de proiect

Austromed Holding srl

Tel: 0732 33 88 77, fax: 021/317 49 17

e-mail: 130448-manager@austromed.ro

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whizz-communication-srl/comunicat-de-presa-post-eveniemnt-investitie-in-resurse-umane-mai-multe-sanse-la-ocupare-invest-id-130448