Premieră în România: GHEORGHE PIPEREA provoacă o dezbatere cu participare internațională pe tema insolvenței persoanei fizice

BUCURESTI - 18 septembrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Juridic

Pe 25 septembrie 2015, are loc la București, Conferința organizată de Wolters Kluwer România, intitulată: GHEORGHE PIPEREA despre legea insolvenței persoanei fizice.
Evenimentul beneficiază de o participare internațională de excepție: fostul judecător de insolvență din SUA (Texas) – Leif M. CLARK, Agustin BOU (Spania), Mariusz KORPALSKI (Polonia), Costas KATSAROS (Cipru), Philippe ROUSSEL-GALLE (Franţa). Reglementarea autohtonă a insolvenței persoanei fizice este pusă sub lupă și analizată atent împreună cu specialiști din state cu experiență relevantă în domeniu.

Gheorghe Piperea despre legea insolventei persoanei fizice

Gheorghe Piperea despre legea insolventei persoanei fizice

 "o lege a sincerităţii, a transparenţei şi a celei de-a doua şanse?" 

Gheorghe Piperea

Controversata lege a insolvenței persoanei fizice, care va intra în vigoare la 26 decembrie 2015, a stârnit reacții ample în rândul specialiștilor români. Impactul asupra mediului economic este dificil de cuantificat, însă, dincolo de corectitudinea reglementării există o opinie comună: legea este cu adevărat necesară.

Cunoscutul specialist în dreptul insolvenței, Gheorghe Piperea, inițiatorul mai multor proiecte de lege în domeniul insolvenței, profesor universitar și avocat a avut dintotdeauna o opinie tranșantă cu privire la această reglementare:

„Legea insolvenţei simplilor particulari era necesară, dar pentru a fi funcţională şi echitabilă, va trebuie esenţialmente modificată. E o lege populistă, făcută ca o ambiţie personală a iniţiatorului său, când ar fi trebuit să fie o lege a sincerităţii, a transparenţei şi a celei de-a doua şanse. În acest domeniu, este deplin valabil „principiul” după care o lege proastă e mai bună decât nicio lege”. Gheorghe Piperea, interviu acordat Wolters Kluwer în data de 14 august 2015.

Pe 25 septembrie 2015, 4 specialiști din Franța, Spania, Polonia și Cipru, fostul judecător de insolvență din SUA (Texas) – Leif M. Clark, alături de Președintele Autorităţii pentru Protecția Consumatorilor, profesorii universitari Lucian Bercea și Radu Catană vor dezbate împreună cu Gheorghe Piperea plusurile și minusurile reglementării naționale a insolvenței persoanei fizice.

Dezbaterile vor avea loc în cadrul unei Conferințe, intitulată GHEORGHE PIPEREA - despre insolvenţa persoanei fizice, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, între orele 9-19. Conferința este organizată de Wolters Kluwer România, unul din cei mai importanţi jucători din zona de legal şi paralegal, membră a grupului multinaţional Wolters Kluwer, prezent în peste 40 ţări, cu o istorie de peste 175 de ani în furnizarea de informație specializată. 

Reglementarea insolvenței persoanei fizice este un pas major pentru România, cu implicații serioase asupra consumatorului și asupra mediului economic. Deși impactul va fi resimțit de fiecare dintre noi, iar semnalele de alarmă au început să apară din rândul specialiștilor, nu au existat discuții aplicate pe această temă, iar o resursă importantă – experiența altor state – a fost neglijată. Pentru prima oară în România, avem ocazia să cunoaștem direct de la specialiștii străini, într-un mod obiectiv și imparțial, care sunt pericolele reale generate de legea insolvenței persoanei fizice, în actuala ei reglementare.

Despre Wolters Kluwer Romania

Wolters Kluwer România este unul din cei mai importanţi jucători din zona de legal şi paralegal, consacrată pe piață ca o prestigioasă editură juridică şi furnizor recunoscut de software profesional. Este membră a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cu o tradiție de peste 175 de ani, prezent în peste 40 ţări, cu o cifră de afaceri de peste 3.7 miliarde de Euro (2014).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wolters-kluwer/premiera-in-romania-gheorghe-piperea-provoaca-o-dezbatere-cu-participare-interna-ionala-pe-tema-insolven-ei-persoanei-fizice