Campania 'O clasa, o plasa!'

Constanta - 18 februarie 2009

Comunicat tip General in ONG

Campania 'O clasa, o plasa!' se derulează în cadrul proiectului 'Obicetivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanţei!' şi este o creaţie 100% a voluntarilor constănţeni.

În perioada 10 decembrie – 1 februarie 2009, proiectul „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanţei!” şi-a pregătit nucleul de voluntari care va informa constănţenii în următoarele două luni, despre problemele cele mai grave cu care se confruntă omenirea în prezent, noua misiune a României de stat donator şi despre modalităţile concrete prin care adulţii şi copiii din oraşul nostru pot combate bolile asociate saraciei extreme. Douăzeci de voluntari de la World Vision, Crucea Roşie, Centrul pentru Resurse Civice, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Asociaţia „Humanity” au participat timp de două zile la un workshop, unde au aflat lucruri interesante despre cele 8 obiective ale mileniului. Impresionaţi de suferinţa milioanelor de copii de pe continentul african, care mor zilnic în număr de cel puţin 2000, din pricina malariei, voluntarii s-au hotărât să demareze în paralel cu activitatea de informare, o campanie pentru combaterea acestei boli asociate sărăciei.
Campania „O clasă, o plasă!” este o creaţie 100% a voluntarilor prezenţi la workshop. Titlul campaniei, după cum aţi intuit deja, face referire la plasele de protecţie împotriva ţânţarilor, pentru a căror achiziţie, voluntarii şi-au propus să strângă până pe 7 aprilie, cât mai mulţi bani.
Înţelegând cât de important este ca generaţiile viitoare să crească în spiritul cooperării şi dezvoltării internaţionale, cei 20 de voluntari, cărora li se vor alătura şi voluntari AIESEC, vor susţine sesiuni de informare despre obiectivele mileniului şi despre malarie, la clasele V-VIII din şcolile constănţene “Ciprian Porumbescu” (Nr. 3), “Ferdinand” (Nr. 43) şi “Dan Barbillian” (Nr.28), la Şcolile cu clasele I-VIII Cumpăna şi Cogealac, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, Colegiul Tehnic Energetic, Grup Şcolar Cogealac, Universităţile “Ovidius” şi “Andrei Şaguna”. Elevii şi studenţii vor avea posibilitatea în deplină cunoştinţă de cauză, să salveze un copil de la moarte, donând un leu pentru cumpărarea unei plase de protecţie împotriva ţânţarilor. Valoarea unei astfel de plase este de 25 RON. Optimişti şi conştienţi de utilitatea campaniei demarate, voluntarii speră ca sloganul “O clasă, o plasă!” să devină realitate, având în vedere că o clasă cu aproximativ 30 de elevi poate acoperi printr-un efort financiar minim, costul unei plase împotriva ţânţarilor.
Acţiunea de strângere de fonduri organizată pentru combaterea malariei se bucură şi de suportul elevilor de clasele I – IV, din şcolile anterior menţionate. Copiii vor confecţiona mărţişoare pe care voluntarii implicaţi în campanie le vor dărui tuturor acelora care aleg să susţină cauza, donând o sumă oarecare. Instituţiile constănţene receptive la idea campaniei ne pot contacta în cazul în care doresc să contribuie la achiziţia plaselor împotriva ţânţarilor, câştigul angajaţilor fiind în acest caz, unul triplu: obţinerea de informaţii despre malarie, un mărţişor pentru mamă sau prietenă şi mai presus de toate, mulţumirea sufletească că undeva, în Africa, un copil trăieşte datorită faptului că au renunţat la o cafea, câteva ţigări sau o prăjitură.

Despre World Vision Romania

Proiectul 'Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanţei!', a fost lansat de World Vision pe 10 decembrie şi este finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din România. Deşi se va încheia pe 1 aprilie 2009, proiectul va continua sa trăiască prin implicarea voluntarilor constănţeni.

Isabela Ştefan-Iorga - Asistent relaţii publice şi comunicare World Vision-Biroul Zonal Constanţa
Tel. 0241.549.866 sau 0731.444.651

isabela_stefan@wvi.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/world-vision-romania/campania-o-clasa-o-plasa