De ce avem nevoie de scaune ergonomice?

Constanta - 13 noiembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Sanatate, Internet

  Gasirea scaunului “ergonomic” este o problema comuna in special pentru persoanele care doresc achizitionarea de echipamente noi pentru a face biroul un spatiu de lucru sigur si sanatos. Exista multe scaune “ergonomice”, dar poate fi o greseala achizionarea unuia pentru ca este etichetat ca unul.

Scaun ergonomic OFF 910

Scaun ergonomic OFF 910

  Gasirea scaunului “ergonomic” este o problema comuna in special pentru persoanele care doresc achizitionarea de echipamente noi pentru a face biroul un spatiu de lucru sigur si sanatos. Exista multe scaune “ergonomice”, dar poate fi o greseala achizionarea unuia pentru ca este etichetat ca unul.

Scaunele ergonomice sunt proiectate pentru a se potrivi unei game largi de oameni. Cu toate acestea nu exista nici o garantie ca acestea se vor potrivi fiecarui utilizator in parte. De exemplu, un scaun poate fi prea inalt si bratele prea departate pentru o persoane scunda. In plus, este probabil ca scaunele sa nu poata indeplini toate sarcinile de la birou. Un scaun devine ergonomic atunci cand se potriveste in mod special cu dimensiunile utilizatorului sau si indeplineste toate functiile. Este posibila gasirea unui astfel de scaun, desi misiunea poate fi una dificila.

    De ce este gasirea scaunului potrivit asa de important?
     In zilele noastre, majoritatea oamenilor isi petrec o mare parte din timp stand pe scaun. Ei stau in timp ce servesc micul dejun, in drum spre serviciu in masina, in scoli, la sedinte, in timpul cinei si acasa in timp ce se uita la televizor. Desi statul jos necesita un efort fizic mai mic decat mersul sau staul in picioare, acesta aplica o presiune asupra zonei lombare. Efectele unui stil de viata sedentar si un loc de munca care necesita statul pe scaun, pot duce la multe probleme de sanatate.

   Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti scaunul ergonomic de birou?
     Alegerea scaunului adecvat este un pas important in prevenirea problemelor de sanatate. Mai multe concepte de baza ar trebui luate in considerare:
* scaunul ar trebui sa fie ales special pentru utilizatorul sau, astefel incat sa-i indeplineasca toate conditiile trupului sau. Acelasi model de scaun poate cauza multiple dureri altui utilizator;
* inaltimea optima a sezutului este de aproximativ un sfert din inaltimea utilizatorului;
* nu exista un singur model de scaun pentru toate activitatile. De exemplu, stomatologii necesita un scaun diferit decat un operator pe calculator.
* luati in considerare costurile de intretinere si reparatii. Un produs cu garantie ar fi mult mai convenabil.

     Care sunt caracteristicile unui scaun bun?
    Unele caracteristici sunt obligatorii pentru un scaun bun, indiferent de modul in care intentionati sa-l utilizati.
Reglare - verificati daca sezutul este reglabil pe inaltime. Aceasta trebuie sa indeplineasca criteriile utilizatorului.
Spatarul - verificati daca acesta are ajustarile necesare si un suport lombar ferm.
Adancimea sezutului - selectati un scaun cu sezutul potrivit persoanelor inalte sau celor scunde.
Stabilitatea - verificati stabilitatea scaunului; se recomanda o baza cu cinci brate.

 

 


     Alte caracteristici de luat in vedere. Verificati daca scaunul ales poate imbunatati munca utilizatorului sau. De exemplu un scaun cu brate reglabile inspre exterior / interior poate facilita un operator pe calculator. Deasemenea, alegeti scaunul cu role specifice suprafetei de contact (role poliuretanice ar fi indicate pentru dusumele, parchet), sau in cazul in care nu este nevoie de role, inlocuititi-le cu un set de picioare fixe.

     Cine ar trebui sa aleaga scaunul?
     Preferintele personale sunt esentiale in selectarea scaunului potrivit. Dupa selectia acestora, permiteti-i persoanei care il va folosi cel mai mult sa-l inceerce. Este de un real ajutor sa-l testati chiar la locul de munca, daca este posibil. Asigurati-va ca scaunul satisface toate nevoile utilizatorului inainte de a face achizitia finala.

      Poate un scaun rezolva problemele de ergonomicitate?
     Un scaun bine conceput permite utilizatorului sa ste intr-o pozitie echilibrata, de balans. Achizitionarea unui scaun ergonomic este un start bun, dar aceasta nu garanteaza avantajele asteptate. Retineti ca scaunul este doar una dintre componentele in proiectarea unui birou.

     Pentru a gasi scaunul ergonomic ideal, cel mai bine e sa-l testati inainte, intr-un magazin de specialitate, unde vi se pot acorda indrumari de specialitate, precum si asistenta in alegerea ideala. Pentru a economisi timp, cel mai bine e sa va alegeti cateva scaune care va intereseaza de pe www.scauneonline.ro si sa le testati in propriul nostru magazin din Constanta sau la dealerii nostrii din toata tara.

Despre Xact Consulting SRL

Xact Consulting administreaza magazinele online www.scauneonline.ro si importatorscaune.ro. Am reusit sa multumim peste 30.000 de cienti si am comercializat peste 200.000 scaune din anul 2006 si pana in prezent.
Avem mai mult de 100 de revanzatori in toata tara, precum si in Bulgaria si Republica Moldova.Avem depozite de peste 2400 metri patrati si peste 10.000 scaune pe stoc, in permanenta.