”Que Viva Picasso”, pentru prima dată în România

Busteni - 2 decembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Turism

Începând cu data de 11 decembrie până pe data de 6 Martie 2016, iubitorii de artă românească vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni față în față cu tușele geniului lui Picasso, în cadrul ambianței speciale a Castelului Cantacuzino din Bușteni, unde mai mult de 120 de litografii realizate de artist sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustrații pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în curând în cadrul expoziției ”Que Viva Picasso, curatoriată de colecționarul privat Thomas Emmerling.

Începând cu data de 11 decembrie până pe data de 6 Martie 2016, iubitorii de artă românească vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni față în față cu tușele geniului lui Picasso, în cadrul ambianței speciale a Castelului Cantacuzino din Bușteni, unde mai mult de 120 de litografii realizate de artist sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustrații pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în curând în cadrul expoziției ”Que Viva Picasso", curatoriată de colecționarul privat Thomas Emmerling.

”Cele 120 de gravuri realizate de Picasso sunt aduse aici deoarece dorim sa creem o inițiere a publicului român în lucrările grafice ale binecunoscutului artist, România fiind o țară ce a avut legături puternice cu mediul artistic în care el a evoluat, dar cumva a ramas pana acum inabordabil față de publicul român. Dorim să anulăm această iluzie a distanței, iar mediile gravurii printate și al litografiei sunt perfecte pentru acest lucru, aducându-l  mult mai aproape de oameni. Picasso este unul dintre cele mai binecunoscute genii artistice ale secoulului XX, un simbol al vitalității și creativității”, declară dl. Thomas Emmerling, unul dintre cei doi inițiatori ai proiectului.

Fiind un pas important in calendarul nostru de evenimente, o serie de replici realizate din lemn după sculpturi realizate de Picasso va fi instalată astăzi în Bușteni, un prim pas dintr-un proiect prin care Dl. Kurt Neuschitzer, CEO-ul companiei ce deține castelul, dorește să contribuie la dezvoltarea culturală a comunității locale. Pe perioada expoziției, sculpturile vor fi vizibile pe Valea Prahovei, iar alte surprize artistice sunt de asemeni pregătite, cum ar fi statuile de tauri în mărime naturală ce vor fi amplasate în diferite locații. Imaginea Castelului Cantacuzino, cât și mediul său înconjurător, se vor schimba cu fiecare expoziție viitoare specifică.

Într-un timp relativ scurt, proaspăt renovat, Castelul Cantacuzino a reușit să se consolideze ca un puternic centru cultural ce are foarte multe de oferit lumii artistice românești și internaționale, expunând lucrări de artă ale tinerilor artiști emergenți, cât și ale celor consacrați, continuând la aceleași înalte standarde tradiția culturală a trecutului său. Expoziția este o parte dintr-o serie de evenimente culturale curajoase ce au avut un impact puternic asupra publicului în anul 2015. Expoziția anterioară semnată Salvador Dali, a avut peste 27 000 de vizitatori români și străini , iar binecunoscutele ”Prahova Classic Nights” prezentate de către mezzosoprana Margarita Mamsirova au loc cu participarea interpreților de operă de la Teatrul Bolshoi din Moscova cât și a muzicienilor români și au devenit deja o semnătură a Castelului.

Alte expoziții viitoare sunt progamate pentru anul 2016 și vor fi semnate de către Marc Chagall și Vincent VanGogh.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zamora-estate/que-viva-picasso-pentru-prima-data-in-romania