Cadouri in an de criza

Constanta - 12 decembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Cadouri, cadouri, cadouri.
Chiar daca este final de an 2009, an de criza si de turbulente financiare, lumea cadourilor nu a fost afectata in mod semnificativ. Din contra...

Industria cadourilor, si cu precadere cea a cadourilor online este poate una dintre cele mai turbulente si frumoase din cele intalnite pe piata. Este turbulenta pentru ca este un 'ring' cu multi jucatori, insa este cea mai frumoasa tocmai pentru ca ofera cele mai multe bucurii.
Asa cum oamenii comunica intre ei intr-o forma sau alta, asa si cadourile comunica pentru ei, deci sunt un element foarte important si care trebuie ales cu grija.
Cu toate ca problemele financiare au afectat intreaga paleta de afaceri, comertul de cadouri a simtit o crestere sau cel putin o stabilizare. Asa cum era de asteptat perioada sarbatorilor de Craciun reprezinta totusi varful de activitate.
Conform magazinului online de cadouri www.zaragoo.ro procentele de vanzari de-a lungul anului sunt urmatoarele:
1 ianuarie - 13 februarie - 15% incluzand aici si Ziua Indragostitilor
14 februarie - 14 mai - 15% incluzand aici si perioada Pastelui
15 mai - 1 iunie - 10% incluzand aici si Ziua Copilului
2 iunie - 1 septembrie - 5% incluzand aici si Sfanta Maria
2 septembrie - 6 decembrie - 20% incluzand aici Sf. Andrei si Sf. Nicolae
7 decembrie - 24 decembrie - 35% incluzand aici Craciunul

'Daca ar fi sa analizam statistici legate de volumul de vanzari, va pot spune ca in perioada verii, de exemplu avem comenzi cu valori cuprinse intre 10-100 lei, deci relativ mici iar in perioada sarbatorilor de Craciun valoarea comenzilor porneste de la 50 lei ajungand pana la valori de 5.000 lei.' Lucian Ionita - director vanzari Zaragoo SRL.

In functie de perioada anului ponderea diferitelor tipuri de cadouri este urmatoarea:

- primavara merg foarte bine decoratiunile pentru casa, obiectele legate de frumusete si de timp liber. Cateve exemple de la www.zaragoo.ro ar fi : gargarite, cutii de bijuterii, geanta picnic.
- vara merg foarte bine cadourile de plaja si accesoriile pentru computer : geanta de plaja , ventilator usb, distribuitor usb cu mesaj
- toamna si iarna - alegerile clientilor sunt variate si cuprind cam toata gama de produse.

Ca un ultim aspect trebuie sa precizam ca se observa o evolutie ascendenta a tot ceea ce inseamna comert online in Romania, insa mai sunt multe elemente care trebuiesc clarificate. Unul dintre acestea este reprezentat de o legislatie care sa protejeze si comerciantii online si nu doar clientul.

www.zaragoo.ro

Despre Zaragoo

Zaragoo.ro s-a lansat la finele anului 2007, si a ales ca linie generala de dezvoltare comertul online cu cadouri. Compania importa 90% din produsele pe care le comercializeaza si cauta permanent diversificarea ariei de cadouri prin introducerea de cadouri amuzante, utile sau de lux.


SC Zaragoo SRL
Marcu Alina - departament P.R.
Constanta, Poporului 177
tel / fax : 0341.45.87.89
mobil : 0720.484.274
www.zaragoo.ro
office@zaragoo.ro


office@zaragoo.ro