Vineri si sambata poti fii si tu inger, doneaZA sange si poti salva pana la trei vieti!

BUCURESTI - 31 octombrie 2011

Comunicat tip General in Politic, Sanatate, Farmaceutic


La sfarsitul acestei saptamani, vineri 4 noiembrie si sambata 5 noiembrie, doua laboratoare mobile ale Centrului de Hematologie Bucuresti vor fi prezente in patru locatii din Sectorul 3 al Capitalei gata sa primeasca donatorii onorifici.

Vineri si sambata poti fii si tu inger, doneaZA sange si poti salva pana la trei vieti!

Astfel, vineri, cele doua laboratoare vor fi amplasate intre orele 9-14, unul peStrada Liviu Repbreanu, in dreptul noului supermerket LIDL, si celalalt la Piata Salajean, iar sambata, conform aceluiasi program, laboratoarele pot fi gasite pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersectia cu Aleea Ciucea (intersectia Trapezului) si la intrarea in Parcul Titanii, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Importanta donarii onorifice de sange este cu atat mai mare cu cat o singura doza poate salva pana la 3 vieti aflate in pericol, iar lipsa de sange si de produse farmaceutice pe baza de sange este o suferinta cronica a spitalelor din Romania!

Actiunea de donare de sange face parte din Campania sugestiv intitulata “FII INGER!” si se afla la a treia editie. In primele doua editii desfasurate s-au recoltat peste 250 de doze de sange, ceea ce, pentru o actiune punctuala, de doar doua jumatati de zi reprezinta un succes, apreciat ca atare si de directorul Centrului de Hematologie Bucuresti, dr. Doina Gosa. Initiativa acestei campanii umanitare apartine deputatului din colegiul 14, Sectroul 3, Bucuresti, Dan-Radu Zatreanu, care a reusit sa mobilizeze si o serie de personalitati ale vietii culturale romanesti pentru sustinerea campaniei. De altfel, mesajul de alaturare la aceasta actiune profund umanitara il vor transmite radiofonic actritele Maria Dinulescu si Paula Chirila, indragita interpreta de muzica usoara Mihaela Mihai, dar si directorul Teatrului National din Bucuresti, maestrul Ion Caramitru, care sustin cu tot sufletul, aceasta laudabila initiativa.

De mentionat faptul ca, donatorilor onorifici le se va face gratuit si un set de analize care in mod normal ar costa 400 de lei (hemoglobina, grup sangvin, RH, glicemie,analiza hepatita B, hepatita C, anailze HIV, analiza HTLV virus, analize sifilis, transaminaze, si analize hepatice), iar rezultatul il vor primi acasa, prin posta.

Sponsorii celei de-a treia editii a Campaniei “FII INGER!, DoneaZA si tu; sangele tau salveaZA trei vieti” initiata de Dan-Radu ZAtreanu, si care vor asigura alimentatia compensatorie pentru donatori, functionarea autolaboratoarelor si onorariul personalului medical precum si activitatile de promovare si comunicare a actiunii sunt: Eurografica, City Insurance, ISTA, Tuborg, Snack-Atack, Tip-Top, Alka, Ertay Rom, Angelli, Hotel Scala si Ultrasport-LEGEA. Ca parteneri media, s-au alaturat Radio Romania Actualitati, Etno TV, ziarul National, Bucuresti FM si Taraf TV