"Pauza de educatie fizica" combate obezitatea infantila

BUCURESTI - 15 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate, Social, CSR

Fisiere atasate:

deeducatiefizica.pdf

Stiti ca Romania se afla pe locul 3 din Europa la obezitatea infantila?
10% dintre copiii care se prezinta la medic au greutate de adult.

 ...efectele obezitatii infantile sunt de 2 tipuri: psihologice si fizice. Copiii obezi sunt stigmatizati, marginalizati de catre ceilalti copii, nu isi fac prieteni si nu sunt acceptati in jocuri, devenind singuratici si nefericiti. Dintre efectele fizice mentionam : probleme respiratorii frecvente, depuneri aterosclerotice ce apar inca din primii ani de viata la copiii obezi, conducand apoi la infarct, accident vascular, hipertensiune cu debut precoce.  

doctor.info.ro

Pentru ca ne pasa de viitorul si sanatatea copiilor nostri, Zibo.ro va provoaca la "Pauza de educatie fizica".

Incepand din acesta luna, Zibo.ro va organiza lunar actiunea "Pauza de educatie fizica" .O descriere a acestei actiuni o puteti vedea  descarcand atasamentul.

Cu o experienta consistenta in organizarea unor astfel de actiuni, Zibo.ro initiaza actiunea "Pauza de educatie fizica" pornind de la realitatea deloc onoranta, ci chiar ingrijoratoare, care arata ca Romania se afla pe locul 3 in Europa la obezitatea infantila.

 

"Pauza de educatie fizica" se va desfasura in fiecare ultima zi de vineri, a fiecarei luni, si va consta in organizarea in cadrul scolilor inscrise a 5 - 10 minute de miscare cu elevii scolilor articipante.

La actiune vor fi invitati sa participe si sportivi cunoscuti, care sa devina astfel modele de urmat pentru tanara generatie.


Actiunea va cuprinde si un concurs cu premii in echipamente sportive, dedicat scolilor inscrise. Vedeti mai multe detalii aici....

 

Pe termen lung, intentia Zibo.ro este de a transforma aceasta actiunea intr-o platforma interactiva intre federatiile si cluburile sportive, pe de o parte, si profesorii de sport din scoli si licee, pe de alta parte.
Astfel avem o sansa mare sa recladim mandria sportului romanesc, pornind de la baza, de la copii.

Invitam scolile, liceele si gradinitele sa se inscrie la actiune pe aceasta pagina.

Toti cei interesati sa sustina acest demers sunt rugati sa ne contacteze pe email office@zibo.ro.


Despre Zibo.ro

Zibo.ro, universul online al copiilor. Organizator al actiunilor:"Saptamana familiei, saptamana fara TV", "Flashmob-ul copiilor", "Scoala pentru o Romanie Verde".