Certificat energetic Bucuresti si clasele de performanta energetica

BUCURESTI - 10 noiembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii

Ai nevoie de certificat energetic Bucuresti pentru locuinta ta? PFA Barbuta Catalin-Felix ti-l va obtine in maxim 24 de ore, garantat!

Un apartament situat in clasa de performanta energetica A are mai mare sanse de a fi vandut sau inchiriat. Pentru a vedea care este clasa energetica in care se incadreaza locuinta ta, apeleaza la PFA Barbuta Catalin-Felix si acesta iti va obtine un certificat energetic Bucuresti si rapid, si ieftin.

Certificat energetic Bucuresti. Multe dintre cladirile din Romania se situeaza in clasele de performanta energetica C si D

Toata lumea stie ca un certificat energetic Bucuresti este obligatoriu, acest fapt fiind stipulat de catre Legea 372/2005 promulgata in 14 mai 2015. Incepand cu aceasta data toate locuintele unifamilale, birourile, blocurile de locuinte, spitalele, hotelurile, cladirile de invatamant, restaurantele, cladirile pentru servicii de comert, constructiile destinate activitatilor sportive sau alte tipuri de cladiri  ce consuma energie electrica, in momentul in care se doresc a fi vandute sau inchiriate trebuie sa prezinte acest document tehnic, cu caracter pur informativ, care are rolul de a atesta performanta lor energetica.

Astfel, limitele maxime si minime ale consumului de energie depinde fara doar si poate de dotarea cu utilitati a respectivei cladiri, locuinte sau apartament. Exista deci 7 clase energetice, 7 note de la „A” la „G”, iar fiecare dintre aceste clase are un punctaj de la 1 la 100 si a fost stabilit in functie de mai multi parametrii.

Cum se stabilesc aceste clase energetice? Se iau in calcul criteriile:

-        Tipul de zidarie;

-        Grosimea peretilor;

-        Starea subsolului;

-        Tipul de acoperis;

-        Starea coloanelor de incalzire;

-        Performanta sistemului de  aerisire si a celui de incalzire.

Cum se obtin toate aceste informatii? Prin cercetare la fata locului, cercetare efectuata de catre un auditor autorizat care cerceteaza si diferite documente, efectueaza masuratori specifice si discuta in amanunt cu proprietarul.

Cladirile care au incalzire, sunt iluminate, au apa calda pentru consum si au si climatizare se vor situa in clasa A daca vor avea un consum de 145 kWh/mp/an si in clasa G daca vor avea un consum de 1120 kWh/mp/an. Daca aceste cladiri nu au climatizare, pentru clasa A trebuie sa indeplineasca un consum de 125 kWh/mp/an, iar pentru clasa G de 820 kWh/mp/an. Daca, in schimb, ventilarea este  mecanica, clasa A se situeaza la 130 kWh/mp/an, iar clasa G la 850 kWh/mp/an, iar daca locuinta are si ventilatie mecanica si climatizare, clasa A se refera la 150 kWh/mp/an, iar clasa G la 1150 kWh/mp/an.

De ce te intereseaza clasele de performanta energetica? Deoarece o clasa energetica ridicata te va ajuta sa faci economii, in special in sezonul rece, si-ti va oferi confort sporit. Iar daca vrei sa vinzi sau sa inchiriezi, cumparatorul tau va tine cont de aceste aspecte deosebit de importante.

PFA Barbuta Catalin-Felix iti obtine un certificat energetic Bucuresti rapid si ieftin

In momentul in care vrei sa-ti vinzi locuinta sau doar sa inchiriezi un apartament in capitala trebuie sa stii ca ai nevoie de un certificat energetic Bucuresti. Acesta stabileste clasa energetica in care se situeaza locuinta ta si, in functie de rezultat, ai mai mari sanse de a vinde sau de a inchiria.

Ai nevoie rapid de un astfel de certificat energetic? PFA Barbuta Catalin-Felix din Bucuresti ti-l obtine si rapid, si ieftin, fara costuri ascunse in maxim 24 de ore. Contacteaza chiar acum echipa PFA Barbuta Catalin-Felix si bucura-te de servicii de top!