Materiale de protectie a cailor respiratorii de la Romcarbon

Buzau - 5 martie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Atunci cand spui echipamente de protectie a cailor respiratorii sau carbune activ, granulat sau pulbere, spui Romcarbon – Buzau, pentru ca societatea noastra este UNIC producator in Romania pentru aceste categorii de produse.

Materiale de protectie a cailor respiratorii de la Romcarbon

Mastile si semimastile impotriva gazelor toxice  pentru uz industrial, mastile contra gazelor pentru uz militar si pentru apararea civila, masti izolante, masti de autosalvare pentru mineri, cartuse filtrante impotriva diferitelor noxe sau cartuse de regenerare, toate poarta sigla firmei noastre.    

Societatea Romcarbon este un partener de incredere si pentru furnizarea de materiale de protectie a cailor respiratorii, punand la dispozitia clientilor sai urmatoarele produse:

-> Aparate izolante

     - Sisteme izolante cu aductiune de aer curat - Se utilizeaza pentru protectia individuala a cailor respiratorii, a ochilor si a fetelor purtatorilor, in spatii in care natura noxei nu este cunoscuta sau concentratia oxigenului in aer este sub 17%.

-> Cartuse filtrante

    - Cartusele filtrante monogaz

    - Semicutia CO

    - Cartuse filtrante combinate

         - Se utilizeaza impreuna cu mastile de gaze, pentru retinerea noxelor sub forma de gaze, vapori, particule. Utilizarea este permisa in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat nu scade sub 17% iar concentratia noxei nu depaseste 0,5%(in volume), concentratie la care sunt testate filtrele.

-> Echipamente pentru protectie civila si uz militar

      - Filtru purificator pentru adaposturi FPA100 (retinere STL-uri)

      - Complet regenerare aer

      - Cartus filtrant sorbant (NATO)

      - Masca de uz militar si aparare civila - Masca se utilizeaza numai impreuna cu cartusele filtrante. Pentru protectia fetei, ochilor si a cailor respiratorii fata de substantele sub forma de gaze, vapori, aerosoli, picaturi, praf radioactioactiv si agenti biologici.

-> Masti integrale

       - Masca vizor panoramic model P 1240

       - Masca industriala cu bretele model M74

       - Masca tip cagula - P2085- Este o masca integrala, realizata conform EN 136/2004, clasa 2, cu racord filetat conform EN 148-1/2000 (40x1/7"), care confera protectie atat fetei cat si capului. Se utilizeaza in medii cu minim 17% oxigen in aer, pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei fata de actiunea substantelor chimice periculoase, toxice agresive, iritante sub forma de gaze, vapori, stropi, pulberi, impreuna cu filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia sau impreuna cu aparat izolant cu aer comprimat cu circuit deschis.

      - Masca se executa in cinci talii (marimi): 0,I,II,III si IV (IV fiind talia cea mai mare).

-> Semimasti

      - Semimasca cu record filetat - se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii impreuna cu filtrul adecvat noxei si concentratie acesteia in mediul de lucru impotriva prafului, gazelor, vaporilor sau particulelor si aerosolilor cu toxicitate medie-mare. Utilizarea este permisa in medii fara deficit de oxigen (minim 17% oxigen in aerul respirabil).

Greutatea filtrului care se monteaza la semimasca are greutatea de max 300g si Racord standardizat 40x1/7", conform SR EN 148-1/2000

-> Utilizare speciala

      - Cartuse de regenerare

      - Masca autosalvare pentru mineri - model MSI 94 - Masca autosalvare se utilizeaza in exploatarile miniere, asigurand protectia respiratorie individuala timp de 60 minute impotriva monoxidului de carbon, degajat in caz de incediu sau explozii subterane; concentraia noxei in aer de 1%.

 Masca autosalvare se utilizeaza o singura data si asigura protectie in medii in care concentratia oxigenului din aer este peste 19%; utilizarea este permisa numai atunci cand nu exista gaze sau vapori toxici in mediul de lucru, cu exceptia H2S cu concentratie maxim 0.35%

Masca este realizata conform SE EN 404:2006, si este certificata si pentru utilizarea in medii potential explozive.

      - Cartus filtrant Pennsylvania (H2S)

      - Element filtrant retinere COV-uri

-> Accesorii

      - Sac port-masca industrial

      - Sac port-masca militar

Materialele de protectie a sunt evaluate si certificate in conformitate cu directivele UE, in ceea ce priveste echipamentul individual de protectie, in ceea ce priveste cerintele de securitate ale acestor echipamente si conditiile pentru introducerea lor pe piata. Aceste produse sunt certificate de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare de securitate a muncii (INCDPM) - "Alexandru Darabont" si, de asemenea, de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru siguranta in mina si protectia la explozie (INSEMEX).

De asemenea, mastile noastre si cartusele bazat pe filtre de carbune activ sunt certificate OHSAS 18001: 2007.

Carbunele activ produs in interiorul fabricii ROMCARBON S.A. este atestat pentru contactul alimentar, in conformitate cu testul analizei raportului de BI 3414/05.11.2005.

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa contactati echipa profesionista a companiei Romcarbon.

Sediu central Buzau

Strada Transilvaniei, nr.132, 120012, BUZAU

Tel: (+4)0238-711.155; (+4)0238-717.385; Fax: (+4)0238-710.697, (+4)0238-710.722
E-mail: office@romcarbon.com
Website: www.romcarbon.com