Tratament inovator pentru vindecarea tumorilor benigne

BUCURESTI - 11 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Sanatate

Tumorile benigne se pot trata, de acum, nechirurgical, fara spitalizare, fara durere si fara cicatrici inestetice, totul datorita tehnologiei de ultima ora. Aceasta elimina necesitatea extirparii chirurgicale a tumorilor, operatie care de cele mai multe ori este complexa si necesita anestezie generala de lunga durata. In plus, metoda determina doar distructia tumorii, fara ca celulele sanatoase sa aiba de suferit.

Termoliza (sau termoablatia) prin Radiofrecventa (RF)

Faptul ca medicina se afla in plin proces de inovatie si descoperiri, nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni. In ceea ce priveste vindecarea tumorilor benigne, aparatul inventat de cercetatorii sud-coreeni de la firma SOMETECH, numit ThermoCon, este o certitudine. Termoliza se realizeaza datorita echipamentului high-tech, care converteste curentul de o anumita frecventa dintr-un electrod special introdus in interiorul tumorilor, in caldura controlata ( pana la 60-100 grade Celsius), un timp controlat ( de la 5 pana la 30 de minute), pe o distanta controlata in jurul electrodului ( de la 0,5mm pana la 50 mm).

In peste 90% din cazuri, metoda dizolva tumorile si stopeaza cresterea lor

Ce presupune, insa, aceasta procedura? Dezvoltarea unei temperaturi inalte in interiorul tumorilor determina liza celulara si coagularea vaselor care le iriga, urmate astfel de moartea celulara si rezorbtia in timp a tumorii. Dincolo de acest fapt, aparatul se bucura de aplicatii multiple in domenii precum cel al ginecologiei si senologiei, acolo unde metoda se foloseste cu succes in vindecarea fibroamelor uterine, fibroadenoamelor mamare si tumorilor chistice mamare.

Procedura este una usoara si de scurta durata,  mai exact, intre 15 si 30 de minute. Se realizeaza cu anestezie locala sau generala, iar recuperarea este rapida ( pacienta poate pleca acasa la doar cateva ore dupa efectuarea interventiei sau cel tarziu a doua zi). Un alt avantaj al acestei proceduri este acela ca nu lasa cicatrici. De cele mai multe ori, pacientele se feresc de astfel de interventii tocmai din dorinta de a nu ramane cu semne inestetice. In cazul  termolizei prin radiofrecventa, cicatricea postinterventie este milimetrica, discreta, iar organul asupra caruia s-a intervenit (sanul sau uterul) ramane fara modificari.

Cu toate acestea, metoda este aplicabila doar in cazul tumorilor benigne (necanceroase), cu dimensiuni mai mici de 5 cm. Pentru ca tratamentul este unul de succes, pacientele se declara multumite de alegerea facuta.

Este si cazul pacientei Silvia S care a suferit o interventie chirurgicala pentru tratarea fibromului uterin si a dorit sa impartaseasca impresiile despre Centrul Medical GynecoLand – Clinica „Sf. Lucia”.

" Am vizitat aceasta clinica timp de cateva luni, impinsa fiind de problemele de sanatate care imi amenintau viata si viitorul meu si al familiei mele. In tot acest timp am avut dovada constanta din partea intregii echipe GYNECOLAND in ceea ce priveste profesionalismul si pasiunea pentru un domeniu absolut special: MEDICINA. Ceea ce impresioneaza in mod aparte este maniera umana si naturala a dl. dr. Stoian de a  primi pacientul, de a analiza problema si mai ales de a transmite rezultatele catre pacient. Este practic o lectie neasteptata de medicina, pe intelesul tuturor, fenomen care, din experienta de pana acum, este destul de rar. Aceeasi atitudine este insuflata intregului personal al clinicii.

Locatia in sine are un aer de ¨acasa¨. Toate acestea transforma experientele medicale neplacute in momente mult mai usor de trecut. Nu imi voi putea imagina nicodata  ¨magia¨ pe care o practica domnul doctor in timpul fiecarei interventii, insa este limpede ca dansul duce partea cea mai complicata. Nu imi ramane decat sa multumesc domnului doctor si intregii echipe pentru tot ce a facut pentru mine! "

S. Silvia

Bucuresti

10.10.2013

Metoda este diponibila in cadrul Centrului Medical Gynecoland - Clinica ¨Sf. Lucia¨, spital privat specializat in chirurgia ginecologica si chirurgia sanului patologic.

Gynecoland – Clinica „Sf. Lucia” este un centru de diagnostic si tratament al bolilor genitale si mamare, cu laborator propriu de analize acreditat RENAR in domeniul senologic si ginecologic.

Centrul Integrat de Diagnostic si Tratament al Sanului, din cadrul clinicii, ofera o gama complexa de investigatii si operatii cu un grad ridicat de dificultate. In ceea ce priveste diagnosticarea, aceasta cuprinde:

-         Consultatii;

-         Ecografie;

-         Sonoelastografie;

-         Mamografie Digitala;

-         Examen Histopatologic (inclusiv examen histopatologic intraoperator „extemporaneu”; punctii biopsii mamare ecoghidate)

-         Laborator analize clinice;

-         Teste genetice Oncovue, BRCA1, BRCA2;

-         Halo Pap Breast Test

Tratamentele pe care pacientele le pot efectua includ:

-         Operatii (tumorectomie, sectorectomie, mastectomie)

-         Chimioterapie;

-         Termoliza Radiofrecventa;

-         Chirurgie Estetica;

-         Terapie Psihologica

In cadrul Centrului de Diagnostic si de Tratament al Sanului Gynecoland – Clinica „Sf. Lucia”, prin specialistii sai si prin aparatura din dotare, pot fi efectuate toate tipurile de operatii in sfera senologica.

In ceea ce priveste Centrul de Ginecologie al clinicii, acesta dispune de specialisti cu maxima calificare in diagnosticarea si tratarea tuturor afectiunilor genitale. Din gama serviciilor de inalta calitate se regasesc:

-         Consultatie;

-         Ecografie;

-         Colposcopie;

-         Histeroscopie;

-         Laparoscopie;

-         Laborator (clinic si histopatologic)

-         Operatii (pe cale abdominala deschisa, chirurgie vaginala, miomectomie histeroscopica, histerectomie totala laparoscopica, s.a.);

-         Chimioterapie;

-         Termoliza radiofrecventa;

-         Chirurgie estetica vulvo-vaginala (rejuvenare vaginala, labioreductie, s.a.);

-         Terapie psihologica.

Experienta operatorie include o durata mica de spitalizare si conditii excelente pre si postoperator, in rezerve cu regim hotelier amenajate dupa standarde de inalta clasa. Atmosfera linistita si placuta ajuta pacientele sa regaseasca aici confortul de care au nevoie pentru vindecare. Pe scurt, conditiile de spitalizare la Gynecoland – Clinica „Sf. Lucia” sunt premium.

Despre Zoom-Biz

Centrul Medical Gynecoland – Clinica „Sf. Lucia”
Str. Gramont nr.7(Piata Regina Maria-Rond Cosbuc), Sector 4 Bucuresti.
Str.Gramont nr 6-8( Piata Regina Maria-Rond Cosbuc), Sector 4 Bucuresti.
Telefon/Fax: 021 337 39 53; 021 336 43 73
Telefon mobil: 0769 110 625
Email: receptie@gynecoland.ro
Web: www.gynecoland.ro