Comunicate ALDO-CET

ALDO-CET

Compania ALDO-CET a emis 16 comunicate de presa

  • Sperante pentru persoanele cu sindrom Down

    Bailesti - 12 iunie 2012

    In România există 28 de asociaţii neguvernamentale constituite de grupuri de părinţi ai persoanelor cu sindrom Down ce activează în 18 judeţe din ţară şi municipiul Bucureşti. 12 dintre aceste grupuri au fost motivate, activate şi sprijinite de Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora, ALDO-CET.
    ALDO-CET promovează toate acţiunile desfăşurate de aceste grupuri de părinţi prin seria de manifestări numită generic „Cunoaşte-mă aşa cum sunt”, ca parte a campaniei de conştientizare „Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem, sindromul Down”, ce se desfăşoară cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin programul Grundtvig – Invăţare pe Tot Parcursul Vieţii, în cadrul proiectului “Unind părinţii persoanelor cu sindrom Down – UP4DOWNKIDS”.
    In luna mai 2012 persoanele cu sindrom Down din Romania au avut posibilitatea de a se autoreprezenta prin intermediul cântecului, dansului, poeziei, sportului şi intâlnirilor informale.
    126 de români cu sindrom Down au ieşit din mediul lor obişnuit de viaţă participând la 4 evenimente cu o tematică diversă.
    26 dintre aceste persoane, reprezentând 9 asociaţii de părinţi din 8 judeţe din România şi-au demonstrat abilităţile artistice şi talentul de interpret, dansator sau recitator în cadrul primei ediţii a Festivalului „Flori de Speranţă” ce s-a desfăşurat la Cluj Napoca.
    80 de sportivi cu sindrom Down, reprezentând 12 judeţe şi municipiul Bucureşti au participat la Olimpiada Naţională de Nataţie, ediţia a II-a, ce s-a desfăşurat la Hunedoara.
    20 de tineri cu sindrom Down din 2 judeţe din ţară au participat la tabăra tematică incluzivă ce s-a desfăşurat la Vărmaga. O parte dintre aceştia au participat şi la un schimb de experienţă ce s-a desfăşurat în cadrul unor locuinţe protejate din Lugoj.
    Astfel, pe parcursul a trei luni s-au înregistrat 33 de manifestari la care au participat 520 de persoane cu sindrom Down din Romania.
        comunicatul de presa

  • Cunoaste-ma asa cum sunt!

    Bailesti - 30 aprilie 2012

    In luna aprilie 2012 vocea persoanelor cu sindrom Down din Romania continua sa se faca auzita atat in tara cat si in strainatate, talentul romanilor cu sindrom Down se face cunoscut peste hotare, iar cercul prietenilor cu un cromozom suplimentar creste in mod constant. Toate acestea sunt rezultatul muncii unui grup de parinti din Bailesti, Dolj, ai caror copii s-au nascut cu sindromul Down si care au convingerea ca implinirile vietii sunt aduse de realizarile mari si mici ale copiilor nostri.
    In perioada 20 – 23 aprilie 2012 s-a desfasurat la Sofia, Bulgaria, un seminar trans-national dedicat problematicii sindromului Down, la care au participat 4 tineri cu sindrom Down din Romania, reprezentand orasele Bailesti, Craiova si Bucuresti, alaturi de 11 semeni ai lor din Bulgaria si Turcia. La seminar au fost prezenti 40 de parinti, psihologi si terapeuti din 4 tari partenere: Romania, Olanda, Turcia si Bulgaria, care implementeaza impreuna proiectul „UP4DOWNKIDS” prin programul Grundtvig.
    In perioada 26-29 aprilie la Cabanele „Dorulet” din muntii Retezat se desfasoara „Olimpiada Down - Retezat” la care participa 50 de copii si tineri cu sindrom Down din 3 judete din Romania: Arad, Hunedoara, Sibiu si municipiul Bucuresti.
    Romanii cu sindrom Down adauga inca doua evenimente importante la seria manifestarilor care a inceput in luna martie 2012. Astfel, pe parcursul a doua luni s-au inregistrat 29 de manifestari la care au participat 394 de persoane cu sindrom Down din Romania.
    Seria acestor manifestari este numita generic „Cunoaste-ma asa cum sunt” si este promovata de catre Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora prin campania de constientizare „Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem, sindromul Down”, ce se desfasoara cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin programul Grundtvig – Invăţare pe Tot Parcursul Vieţii, în cadrul proiectului “Unind părinţii persoanelor cu sindrom Down – UP4DOWNKIDS”.
        comunicatul de presa

  • Luna martie 2012 - luna constientizarii nationale a sindromului Down

    Bailesti - 29 martie 2012

    Cunoastere si recunoastere

    Luna martie 2012 = 31 de zile in care
    persoanele cu sindrom Down din Romania au cerut
    RESPECT
    Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down
    în România s-au organizat 27 de evenimente,
    s-a lansat Campania de constientizare
    “Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem, sindromul Down
    s-au publicat 23 de articole de presa, 12 stiri TV si 4 reportaje radio.

    In Romania, vocea persoanelor cu sindrom Down si a parintilor lor s-a facut auzita in 21 de oraşe din toate regiunile ţarii: Arad, Băileşti, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Brasov, Bucureşti, Câmpina, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Hunedoara, Iaşi, Oradea, Paşcani, Petrosani, Piatra Neamt, Reghin, Reşiţa şi Timişoara. Intr-un singur glas peste 2500 de romani au transformat luna martie 2012 in luna constientizarii sociale asupra valorii si potentialului individual al persoanei cu sindrom Down.

    6 tineri romani cu sindrom Down, cu diverse ocupatii si anume: o tanara studenta la Facultatea de Psihologie, 2 tineri care lucreaza in companii private si 3 tineri care lucreaza in medii protejate s-au autoreprezentat in fata publicului divers, impartasindu-si idealurile si visele lor.
    Prin lansarea campaniei de conştientizare:
    “Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem, sindromul Down”
    s-a initiat o puternica miscare asociativa in Romania, prin care s-au mobilizat peste 340 de persoane cu sindrom Down, 413 parinti, 1760 prescolari, elevi, studenti, voluntari, specialisti, medici si factori de decizie din 16 orase din Romania. S-au distribuit 241 de pachete informative « Cunoaste-ma asa cum sunt » in randul medicilor si profesorilor din 19 orase din tara.

    Persoanele cu sindrom Down şi părinţii lor, constituiţi sau nu în organizaţii, din intreaga lume au desfasurat in luna martie 2012 o mare varietate de activitati pentru a atrage atentia opiniei publice asupra importantei respectului fata de semeni.
        comunicatul de presa

  • Cunoastere si recunoastere - Ziua Mondiala a Sindromului Down in Romania, la ONU si in intreaga lume - 21/3

    Bailesti - 19 martie 2012

    Ziua Mondială a Sindromului Down în România, dar şi la ONU – 21/3
    “Cunoaşte-mă aşa cum sunt”
    Eveniment susţinut simultan în 18 oraşe din România,
    dar şi la sediul Naţiunilor Unite
    Persoanele cu sindrom Down şi părinţii lor, constituiţi sau nu în organizaţii, din 18 oraşe din ţară: Arad, Băileşti, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Câmpina, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Hunedoara, Iaşi, Oradea, Paşcani, Reghin, Reşiţa şi Timişoara, marchează simultan în data de 21 martie 2012, Ziua Mondială a Sindromului Down desfăşurând activităţi adresate aceleiaşi audienţe prin lansarea campaniei de conştientizare:
    “Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem, sindromul Down”
    Subiectele abordate la aceste evenimente sunt: educaţia incluzivă, drepturile umane, participarea politică, schimbarea atitudinii societăţii, viaţa independentă, lucrul cu media, cercetarea în domeniul sindromului Down.
    In fiecare oraş persoanele cu sindrom Down sunt gazdele evenimentului, dovedindu-şi abilităţile intelectuale, artistice şi sportive prezentând alocuţiuni, spectacole şi competiţii în faţa publicului divers.
    La Băileşti 3 tineri cu sindrom Down vor conduce o oră de terapie prin muzică, folosind ghitara, instrumente de percuţie, vocea şi dansul.
    La Oradea se organizează deschiderea festivă a unui centru educaţional şi activitatea: „Jocuri şi concursuri”.
    La Timişoara se organizează o campanie de conştientizare în şcoli, elevii realizând tablouri cu tema „Prietenie” şi dăruindu-le copiilor cu sindrom Down, şi o petrecere surpriză.
    La Botoşani si la Iaşi, copiii şi tinerii cu sindrom Down împreună cu părinţii lor vor fi gazdele unor evenimente artistice.
    La Baia Mare mamele preşcolarilor cu sindrom Down vor avea ocazia să primească îndrumări şi sfaturi din partea altor mămici care se confruntă cu această problemă de mai mult timp.
    Pentru prima dată ONU marchează Ziua Mondială a Sindromului Down prin Conferinţa “Construindu-ne viitorul”, ce se va desfăşura la sediul ONU din New York.

        comunicatul de presa