Obligativitatea cursurilor de competențe antreprenoriale și digitale în programele Start-Up Nation 2022, Start Up Diaspora și Femeia Antreprenor 2022

BUCURESTI - 9 august 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Cursuri

În contextul digitalizării rapide și al schimbărilor din lumea afacerilor, a crescut semnificativ necesitatea dezvoltării competențelor antreprenoriale și digitale. Având în vedere acest context, programele Start-Up Nation 2022, Start Up Diaspora și Femeia Antreprenor 2022 au introdus noi cerințe pentru beneficiari, punând accent pe formarea în aceste domenii vitale.

curs de competențe digitale

Competențe digitale: Mai mult decât o necesitate

Trăim în era digitală, iar competențele digitale sunt esențiale pentru dezvoltarea oricărei afaceri. De la gestionarea eficientă a datelor și securitatea cibernetică până la optimizarea prezenței online, competențele digitale pot influența direct succesul unei companii.

Astfel, în cadrul programelor menționate, se solicită ca cel puțin unul dintre asociații sau acționarii societății să facă dovada absolvirii unui curs de competențe digitale sau să se angajeze, pe propria răspundere, să completeze un astfel de curs până la momentul decontului. Aceasta este o măsură care vizează asigurarea că societățile beneficiare au competența necesară pentru a naviga cu succes în peisajul digital.

Formarea Antreprenorială: Piatra de temelie a unei afaceri de succes

Antreprenoriatul, în esența sa, este despre identificarea oportunităților și gestionarea resurselor pentru a transforma aceste oportunități în realitate. Cursurile de competențe  antreprenoriale oferă instrumentele și cunoștințele necesare pentru a înțelege piața, a evalua riscurile și a lua decizii informate.

Similar cu cerința anterioară, programele cer ca cel puțin unul dintre asociații, acționarii sau administratorul societății să dovedească absolvirea unei forme de pregătire antreprenorială sau să se angajeze să completeze o astfel de formare până la momentul decontului.

Consecințele nerespectării angajamentelor

Este esențial de menționat că nerespectarea angajamentului de a urma aceste cursuri până la momentul decontului, după o declarație pe propria răspundere, poate duce la neacordarea AFN. Acest lucru subliniază importanța pe care o acordă autoritățile dezvoltării competențelor antreprenoriale și digitale.

Incorporarea cerințelor de formare în competențe antreprenoriale și digitale în aceste programe reflectă angajamentul continuu al României de a încuraja dezvoltarea afacerilor robuste și adaptabile. Este o recunoaștere a faptului că, în lumea modernă, cunoștințele tehnice și abilitățile antreprenoriale merg mână în mână, având potențialul de a determina succesul sau eșecul unei afaceri. În acest context, formarea continuă nu mai este o opțiune, ci o necesitate absolută.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cursuridecalificare/obligativitatea-cursurilor-de-competente-antreprenoriale-si-digitale-in-programele-start-up-nation-2022-start-up-diaspora-si-femeia-antreprenor-2022