"Aluminiu 100"

Locul desfasurarii: Plaja Cazino Mamaia

Organizator: AIESEC Constanta

AIESEC Constanta recicleaza cutiile de bere si bauturi racoritoare in cadrul proiectului « Aluminiu 100% «

Vineri , 22 august pe plaja din zona Cazino din Mamaia, va avea loc un eveniment de constientizare a populatiei , a agentilor economici si a autoritatilor publice locale cu privire la necesitatea reciclarii aluminiului.
Printr-o serie de activitati desfasurate de-a lungul intregii statiuni se va urmari propagarea ideii de reciclare , a avantajelor pe care le reprezinta reutilizarea materialelor , a nevoii de a pastra un mediu curat ; sustinand prin toate acestea dezvoltarea durabila. Aluminiul este reciclabil 100 la suta, contribuind astfel la protectia mediului prin economisirea resurselor naturale si a energiei. In cadrul proiectului « Aluminiu 100% » s-au colectat numai doze de bere , bauturi racoritoare si energizante de la agentii economici din Constanta si statiunea Mamaia. In Europa Occidentala, fiecare persoana foloseste in jur de 35 de cutii de aluminiu pe an. Dupa ce au fost utilizate, cel putin 50 la suta din ele sunt colectate si reciclate.
Proiectul a fost finantat de Directia Judeteana pentru Tineret Constanta . Partenerul principal care si-a adus aportul la acest proiect este AMEP-PACK , principalul producator de doze de aluminiu din Romania.
AIESEC, cea mai mare organizatie de studenti, este platforma internationala ce permite tinerilor sa-si descopere si sa-si dezvolte potentialul, pentru a avea un impact pozitiv in societate.Fiind reprezentată în aproximativ 800 de centre universitare din 103 de ţări ale lumii, AIESEC oferă tinerilor oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională, printr-o serie de proiecte şi programe locale, naţionale şi internaţionale, majoritatea derulate în colaborare cu diverse companii şi organizaţii.
În România, AIESEC a luat fiinţă în 1990 fiind prezent la momentul de fata în 13 comitete locale, în cele mai importante centre universitare ale ţăriiRazvan Dragu

Despre AIESEC CONSTANTA

Pe langa cele peste 8,000 de pozitii de leadership si peste 350 de conferinte pe care le ofera celor 27,000 de membri, AIESEC are si un program de Exchange ce ofera unui numar de peste 4,500 de studenti si proaspat absolventi oportunitatea de a trai si munci intr-o alta tara.

AIESEC Constanta face parte din AIESEC Romania alaturi de alte 12 comitete locale: Brasov, Oradea, Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Craiova, Bucuresti, Iasi, Galati, Cluj, Pitesti, Ploiesti si e parte integrala a unei retele internationale ce cuprinde 100 de tari si teritorii.

Participare: Intrare libera