Comunicate ANTREC

ANTREC

Compania ANTREC a emis 12 comunicate de presa

 • ANTREC Romania a premiat pensiunile

  BUCURESTI - 17 octombrie 2005

  Vineri, 14 octombrie 2005, orele 17.00, la Muzeul Ţăranului Român din Bucuresti, ANTREC ROMANIA a deschis expoziţia EXPO MARGARETA 2005. Expozitia cuprinde fotografii ale pensiunilor castigatoare in cadrul concursului “Margareta de Aur” – editia a II-a si şi fotografii sugestive din turismul rural românesc.
  Concursul “Margareta de Aur” a fost lansat in Duminica Floriilor si s-a desfasurat in filialele ANTREC din tara pe 4 categorii:
  -Traditie locala
  -Gastronomie
  -Agrement
  -Cea mai frumoasa gradina

      comunicatul de presa

 • BUCURESTI - 11 octombrie 2005

  EXPO MARGARETA 2005 va cuprinde fotografii ale pensiunilor premiate în cadrul concursului “Margareta de Aur”- ediţia a II-a şi fotografii sugestive din turismul rural românesc.

  Evenimentul este organizat în cadrul “Săptamanii Europene a Turismului Rural”.

  Artis Voice Quartet va interpreta o selecţie de piese româneşti: “Ana Lugojana” “Sîrba-n caruţă”, “Ploaia”, “Chindia”, “Ca la Breaza”, “Bordeiaş, bordei, bordei”.

  Oaspete de onoare - dl. Klaus EHRLICH, preşedinte EUROGITES.      comunicatul de presa

 • BUCURESTI - 7 octombrie 2005

  Vacanţele la ţară reprezintă deja o tradiţie în Europa. Spre deosebire de alte forme de turism, vacanţele la ţară oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de marea diversitate a culturii noastre, a tradiţiilor şi naturii.
  Datorită cererii tot mai mari de pe piaţa internaţională, în ultimii ani, organizaţiile de turism rural din întreaga Europă au făcut mari eforturi pentru a îndeplini toate cerinţele turiştilor oferindu -le servicii la standarde ridicate.
  Rezultatul acestui proces relevă un produs european unic care îmbină diversitatea culturală cu dezvoltarea durabilă şi calitatea oferită clientului.
      comunicatul de presa

 • „ TARGUL DE VARA – MOECIU 2005”  30 – 31 iulie, Moeciu, judetul Brasov

  BUCURESTI - 22 iulie 2005

  ANTREC Brasov va ofera un week- end de neuitat in Moeciu!
  Muzica si voia buna sunt la ele acasa!
      comunicatul de presa

 • Poarta Turismului Rural din Munţii Apuseni a fost inaugurată sâmbătă 9 iulie la Ampoiţa în judeţul Alba.

  BUCURESTI - 11 iulie 2005

  Un sobor de preoţi a binecuvântat acesta lucrare a meşterilor lemnari din Ţara Moţilor cu următoarele cuvinte : „Binecuvântează Doamne pe cei care trec această poartă şi Eliberează-i de duhurile rele…”.
  Au coborât pe văi sau au urcat din lunci primari şi preoţi, ţărani şi orăşeni iubitori ai tradiţiilor şi culturii noastre populare. Miracolul naşterii cununii de spice ne-a făcut să simţim minunatele cuvinte ale poetului-filozof Lucian BLAGA „Veşnicia s-a născut la sat…”Cuvintele sunt deseori prea puţine pentru a descrie acest tezaur nesecat din viaţa satului.
  Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural, A.N.T.R.E.C. a fost şi de acestă dată liantul manifestărilor prilejuite de cea de-a doua ediţie a Festivalului Secerişului din Ampoiţa.
      comunicatul de presa

 • A.N.T.R.E.C. România vă invită la FESTIVALUL SECERIŞULUI, Ampoiţa, jud. Alba, 8 – 10 IULIE 2005

  BUCURESTI - 1 iulie 2005

  Cununa de spice din Ampoiţa este un obicei cu adânci semnificaţii în viaţa satului. Originea acestuia se pierde în negura timpului.În obiceiurile, credinţele şi folclorul românesc, Sânziana păstrează amintirea Marii Zeiţe neolitice, divinitate lunară, echinocţială şi agrară, identificată cu Diana şi Iuno în Panteonul roman şi cu Hera şi Artemis în Panteonul grec.
  Se spune că Drăgaica sau Sânziana, numită în diferite zone etnografice Dărdaica, Împărăteasa, Stăpâna Surorilor, Regina Holdelor, Mireasa, ar umbla pe Pământ sau ar pluti prin aer în ziua solstiţiului de vară şi s-ar desfăta, cântând şi dansând, împreună cu alaiul său nupţial format din zâne fecioare şi fete frumoase, peste câmpuri şi păduri.    comunicatul de presa