Preselectie pentru Corul de Copii Radio

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Societatea Romana de Radiodifuziune

Societatea Româna de Radiodifuziune, organizează PRESELECŢIE pentru Corul de Copii Radio. Sunt asteptaţi elevi cu vârsta între 8 şi 13 ani - fete şi 8 şi 10 ani – băieţi. Înscrierile se fac în ziua concursului care va avea loc duminică, 11 martie a.c., ora 10:00, la sediul Radiodifuziunii din str. Temişana nr. 31.

Corul de Copii Radio oferă copiilor de toate vârstele un mediu educaţional de o aleasă ţinută artistică. Aici, disciplina, imaginaţia, creativitatea şi calităţile vocale ale copiilor sunt valorificate în manifestări de înaltă performanţă pe scene de concert din ţară şi străinătate. După succesele înregistrate anul trecut cu proiectele AMADEUS, VOCI D’EUROPA şi ADIEMUS, formaţia pregăteşte pentru anul 2007 proiectul de cooperare culturală româno-franceză intitulat STRALUCIRILE APEI, un spectacol de sunet, lumină şi expresie corporală care se va desfăşura pe scene din Bucureşti, Sibiu şi Lyon. Pentru 2008, Corul de Copii Radio a fost selecţionat în rândul celor 24 de formaţii de elită internaţională care se vor prezenta la Simpozionul Mondial de Muzică Corală de la Copenhaga, Danemarca, marcând astfel, prima participare românească din istoria evenimentului aflat la a VIII-a ediţie.
Voicu Popescu
dirijor,
Corul de Copii Radio
tel: 0722 353 191
fax: 0318150631

Despre CORUL DE COPII RADIO

CORUL DE COPII RADIO
La imboldul maestrului Dumitru D. Botez, dirijorul Ion Vanica a pus, in 1945, temelia primei generatii care a alcatuit aceasta corala, diversificandu-i actiunile pe o tripla directionare: educarea muzicalitatii copiilor, permanenta atragere de noi participanti si selectarea repertoriului adecvat varstei copiilor, avand ca principala tinta, atragerea unui cat mai numeros public spectator.
Multe cariere artistice si-au avut inceputul in anii de formare muzicala in cadrul acestei corale : Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban si multi altii.
Ansamblul a cunoscut o afirmare prestigioasa pe plan national si peste hotare prin participarile la festivaluri si concursuri internationale, marcate adesea cu premii. Faima internationala a Corului de Copii Radio s-a confirmat in cele peste 50 de participari la prestigioase festivalui in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada.
Sutele de minute de inregistrari radiofonice speciale, filmele de televiziune, bogata discografie, casetele audio si video pot dovedi calitatea remarcabila a nivelului interpretativ, de-a lungul deceniilor de existenta.
Nenumaratele concerte “a cappella”, participarile la interpretarea unor capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maestrii romani si straini (Iosif Conta, Ludovic Bacs, Horia Andreescu, Jing Wang, Lawrence Foster, Zubin Mehta) au dezvaluit un potential artistic neatins de alte colective corale de profil.
Formatia este laureata cu Marele Premiu 'Summa cum laudae' la concursul din Neerpelt - Belgia, Premiul III la Concursul de inregistrari audio 'Zoltan Kodaly'-Japonia si alte premii in Iugoslavia, Cehia, Germania. In Romania, ansamblului i-a fost decernat Premiul Colegiului Criticilor Muzicali pentru 50 de ani de existenta. La finele anului 2004, Federatia Corurilor din U. E., organizatie patronata de Parlamentul European ii desemneaza titlul de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.
Reusitele Corului de Copii Radio se datoreaza principalilor dirijori care au condus formatia. Dupa Ion Vanica si Elena Vicica, pana de curand Eugenia Vacarescu Necula si, in prezent Voicu Popescu, asistat de pianista Camelia Chitibea au continuat sa pledeze pe plan social, educational si artistic pentru fiinta ansamblului, cultivand fondul de aur al repertoriului existent, adaugand mereu noi valori tezaurului sau muzical.
(text redactat de muzicolog, Elena Zottoviceanu)

Participare: Intrare libera