Forumul afacerilor de succes, Romania fata in fata cu Ungaria

Locul desfasurarii: Casa de Cultura a Studentilor, Sala EuropaCluj

Organizator: Conferintele Finmedia

Finmedia are deosebita plăcere de a vă anunţa organizarea Forumului Afacerilor de Succes, România faţă în faţă cu Ungaria, la Cluj Napoca.

Suntem aproape la jumătatea anului care ne mai desparte de aderarea României la Uniunea Europeană. Ungaria reprezintă cea mai apropiată experienţă europeană pentru România, probabil insuficient exploatată.
Timpul care a mai rămas României până la aderare ar trebui fructificat în sensul dobândirii unor informaţii cât mai pragmatice legate atât de traversarea primului an în calitate de membru al UE cât şi de posibilităţile reale şi imediate de adaptare la noile cerinţe europene.
Se vorbeşte foarte mult despre şocurile pe care le va suferi economia românească, despre necesitatea adaptării la o piaţă competitivă, ale cărei reguli nu sunt îndeajuns de bine cunoscute şi aprofundate în societatea românească. Cel puţin la nivel de companii, de parteneri de afaceri, construirea unei relaţii sau a unui mediu european de afaceri îşi poate găsi coordonatele în cadrul întâlnirilor pe care intenţionăm să le stabilim (atât între firme române şi maghiare cât şi între firme române/maghiare cu autorităţile statului).
Pornind de la premisa că cele două state au un viitor comun în Uniunea Europeană şi că vom fi parte a aceleaşi comunităţi de afaceri, considerăm că putem contribui prin acest eveniment la conştientizarea responsabilităţilor şi a oportunităţilor comunităţilor de afaceri din cele două ţări.
Cum se situa Ungaria la momentul aderării faţă de România, care au fost cele mai importante schimbări pe care le-a resimţit, care a fost impactul asupra firmelor mici şi mijlocii?
Investiţiile ungare în România se situează la valoarea de 900 milioane de dolari, schimburile bilaterale depăşesc anual 2 miliarde de euro, iar numărul firmelor ungare din România este de 5000. Toate aceste cifre vor creşte de la an la an, relaţiile comerciale se vor îmbunătăţi, însă pentru aceasta trebuie creată infrastructura necesară şi o mai bună conectare între pieţele naţionale (servicii, capital, forţă de muncă).

În speranţa că veţi putea participa la acest eveniment, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie.


Cristiana Vasile
Project Manager
FINMEDIA SRL
Tel. 316.65.29.
GSM. 0745.140.458

Despre FINMEDIA S.R.L.

Despre e-Finance
e-Finance are un tiraj mediu auditat de BRAT de 10.000 de exemplare. Revista mizează pe informaţia de actualitate prelevată corect şi transmisă cu discernământ, pe monitorizarea ofertei şi cererii în mişcare, pe comentarii avizate şi comprehensibile, pe lămurirea controverselor, pe detalierea evoluţiei domeniilor emergente ale economiei, pe dialoguri constructive, precum şi pe descoperirea căilor eficiente de atingere a performanţei.

Despre Finmedia
Finmedia este un trust de presă economico-financiară, cu o experienţă de 11 ani pe piaţa de profil, specializat în editarea publicaţiilor economice lunare Piaţa Financiară,
e-Finance, Ghidul de Bani, precum şi a seriilor de anuare de specialitate România Top 100 Companii, Romanian Financial Directory, IT&C Directory, Anuarul Juridic.
Firma are, de asemenea, o vastă experienţă în organizarea de evenimente de anvergură – forumuri, conferinţe şi târguri de profil. „Conferinţele Piaţa Financiară“, „e-Finance events“, „FinFair – Târgul de bani“, „Real Bucharest“ sunt mărci proprietare ale Finmedia.

Participare: Intrare libera