"Sa stii mai multe, sa fii mai bun" sau "Scoala Altfel", cu Fundatia Snagov - programe educative si ateliere de creatie in aer liber

Snagov - 11 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Copiii din Bucuresti - mai mari si mai mici - sunt invitati la Snagov pentru programul " Sa stii mai multe , sa fii mai bun". Va asteapta peste 20 de activitati in aerul curat daruit de cele 2 arii naturale protejate de lac si padure: lectii despre natura in natura, ateliere de creatie si mestesuguri traditionale, circuite de explorare si circuite culturale, dar si activitati de protectie a mediului.

Circuite de explorare-Padurea Snagov

Circuite de explorare-Padurea Snagov

FUNDATIA SNAGOV si partenerul sau, SNAGOV Tur, va invita  in saptamana 1-5 aprilie 2013 la programele educative in natura   la Snagov adecvate programului “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”

Zona Snagov include doua arii naturale protejate (“Lacul” si “Padurea” Snagov) aflate la doar 38 km de Bucuresti . Patru habitate principale (padure,  mlastina si doua legate de lac) si mai multe  ecosisteme gazduiesc cateva mii de specii de fauna si flora, intre care se afla circa 120 protejate si circa 40 aflate chiar in lista rosie. Detalii despre acestea pot gasi si in site-ul www.FundatiaSnagov.ro.

Venind la Snagov, veti avea ocazia sa invatati si “altfel” despre natura, despre interdependentele create intre toate vietatile (fauna si flora) si factorii de mediu , despre interactiunile din cadrul ecosistemelor si  a habitatelor.

Elevii si - de ce nu – si profesorii lor, vor putea in final sa utilizeze elementele regasite in natura in mod creativ, pentru a-si produce propriile lor suveniruri: podoabe sau obiecte care mai de care mai interesante si … traznite.

Iata doar cateva exemple din activitatile care pot fi realizate intr-o zi de neuitat la Snagov:

- LECTII DE BIOLOGIE

- OBSERVAREA INDEAPROAPE A SPECIILOR

- Circuite de explorare ("IN CAUTAREA SPECIILOR PIERDUTE") pentru gasirea si marcarea unor plante rare

- Ateliere mixte DO IT YOURSELF & HANDMADE de obiecte si podoabe din materiale colectate din natura

Si daca ceea ce v-am povestit nu v-a convins suficient, va invitam sa alegeti din alte peste 20 de activitati desfasurate de Fundatia Snagov, la Snagov , din urmatoarele categorii:

- BIODIVERSITATE: http://www.snagov.ro/ro/Biodiversitate-Snagov-754htm

- CREATIE SI MESTESUGURI: http://www.snagov.ro/ro/Creativitate-si-Mestesuguri-Snagov-753.htm

- ECO-CIVICA: http://www.snagov.ro/ro/Eco-Civica-Snagov-757.htm

- EXPLORARE SI SUPRAVIETUIRE: http://www.snagov.ro/ro/Explorare-si-Supravietuire-Snagov-755.htm

- AGREMENT SI AVENTURA: http://www.snagov.ro/ro/Agrement-si-Aventura-Snagov-756.htm

pe care le puteti completa CIRCUITE CULTURALE si Activitati ECO-TURISTICE (inclusiv plimbari cu vaporasul pe Lacul Snagov si cu trenuletul de vacanta prin imprejurimile Snagovului).

Tineti cont ca durata unui atelier / activitate este intre 30 minute si 3 ore, iar prin gruparea lor  va puteti modula propriul program, care sa fie exact pe placul vostru.

Astfel incat, la finalul unei zile petrecute la Snagov intr-o “ scoala altfel ” in mijlocul naturii, copiii sa stie cu adevarat mai mult si sa fie cu adevarat mai buni!

Pentru rezervarile facute in avans (respectiv semnare contract si plata avans 50%), se acorda reduceri dupa cum urmeaza:- 10%  - pana in 28 februarie- 5% - pana in 15 martie

Fundatia Snagov va asteapta cu drag sa umpleti curtea si padurea de veselie. Si nu doar in 1-5 aprilie, ci in orice alta zi senina de primavara, vara sau toamna.

Vizitati-ne la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=908  si cereti OFERTA si DETALII laoffice@fundatiasnagov.ro sau tel: 0720 SNAGOV (0720 762468)

Nu uitati! Pentru a va putea oferi cele mai bune solutii, dar si pentru a beneficia de cea mai buna oferta de pret avem nevoie sa stim CERERILE CERTE din timp.

Despre Fundatia SNAGOV

La activitatile si atelierele Fundatiei Snagov au participat in 2012 peste 600 de copii de la 11 gradinite, scoli si licee din Bucuresti si Snagov. Impresiile lor si imagini de la activitatile desfasurate gasiti la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=829
Detalii despre Fundatia Snagov gasiti aici : www.FundatiaSnagov.ro