Ice Hotel 2009- Ice Church, Bâlea Lac

- 5 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Social

După ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis pentru vizitare, firma ce implementează Proiectul de Marketing Turistic “Ice Hotel 2009” (SC Klingeis Consulting SRL), a finalizat un nou obiectiv inclus în proiect: Biserica de Gheaţă.

Astfel, începând cu ziua de marţi, ziua când creştinii sărbătoresc (Botezul Domnului) Boboteaza, cei ce vor urca la Bâlea Lac, vor putea admira şi vizita ineditul lăcaş de cult. Deschiderea Bisericii de Gheaţă va fi precedată de mai multe slujbe de sfinţire, ce vor fi oficiate de preoţi şi alţi reprezentanţi ai Bisericii Romano Catolice, Bisericii Greco Catolice şi Bisericii Evanglelice Protestante. Serviciile religioase de sfinţire vor fi oficiate pe rând, începând cu ora amiezii, fiecare cult având rezervată o anumită oră, după un program ce va fi stabilit în dimineaţa zilei.
Reprezentanţii bisericii Ortodoxe vor participa ulterior la o rugăciune ecumenică unde sunt aşteptaţi sute de credincioşi.'
Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicată în imediata apropiere a Ice Hotel şi păstreză, în linii mari, forma obiectivelor similare clădite anii trecuţi. Biserica are ca model un vechi lăcaş de cult din localitatea Mălâncrav (judeţul Sibiu) şi este ornată cu mobilier şi icoane (basoreliefuri) din gheaţă şi zăpadă. Ineditul lăcaş de cult va avea caracter ecumenic şi va fi deschis pentru vizitare în mod gratuit, oricărui doritor, indiferent de orientare religioasă.

Despre Media Consulta International

Ice Hotel 2009- Ice Church, Bâlea Lac
robert.mitrofan@mediaconsulta.ro
daniel.florea@mediaconsulta.ro