DataStax a fost plasat între liderii soluțiilor Big Data NoSQL

BUCURESTI - 29 septembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

DataStax , furnizor de top în domeniul bazelor de date NoSQL, a fost plasat între liderii soluțiilor Big Data NoSQL în studiul “ Forrester Wave: Big Data NoSQL” din trimestrul 3, 2016.

DataStax a fost plasat între liderii soluțiilor Big Data NoSQL

Relevance Management, singurul partener DataStax din România, anunţă că studiul “Forrester Wave: Big Data NoSQL”, a poziţionat DataStax ca lider în domeniul bazelor de date NoSQL în special datorită scalabilităţii, capacităţii de recuperare în caz de dezastru, tehnologiilor roadmap și in-memory, toolurilor și performanţei. 

 

Studiul, realizat de firma de cercetare Forrester, a analizat 15 vendori de soluţii de Big Data NoSQL pentru a le oferi arhitecţilor de soluţii IT o imagine asupra opţiunilor disponibile în piaţă care să îi ajute să recomande cea mai bună soluţie pentru organizaţiile din care fac parte. NoSQL oferă companiilor oportunităţi noi de stocare, procesare si acces la date, aducând în același timp o scalabilitate crescută și costuri mici pentru managementul datelor. „NoSQL nu este o opţiune, a devenit o necesitate pentru a sprijini aplicaţiile de ultimă generaţie. Un punct forte cheie pentru NoSQL îl reprezintă abilitatea de a susţine extinderea arhitecturii cu ajutorul serverelor low-cost grupate în clustere care furnizează performanţe similare cu serverele SMP high-end. În plus, modelul său flexibil, fără scheme, oferă capacitatea de a stoca, de a procesa si de a avea acces la orice tip de date despre clienţi și despre afaceri”, se subliniază în studiul „Forrester Wave: Big Data NoSQL”.

De asemenea, Forrester a constatat că sistemele NoSQL sunt adoptate pe scară tot mai largă. Peste 40% dintre liderii din tehnologie, de la nivel global, intervievaţi (au fost intrebate 3.343 de persoane) au declarat pentru sondajul Forrester din 2016 fie că deja au pus în aplicare tehnologia NoSQL, fie că sunt în curs de extindere și de implementare a acesteia. Pornind de la această perspectivă, studiul a selectat, la nivel global, 15 astfel de sisteme pe care le-a evaluat detaliat.

DataStax oferă o tehnologie de baze de date distribuite completă și simplă la nivel operaţional, cu o arhitectură unică de tip always-on, care este construită pe Apache Cassandra™ – un proiect open source. Compania distribuie și oferă suport pentru DataStax Enterprise (DSE), versiunea comercială enterprise a Apache Cassandra. Dintre sistemele analizate de Forrester, doar DataStax le permite clienţilor să exploateze adevarata putere a unei baze de date NoSQL de tip multi-model, pentru a oferi acestora o experienţă transformativă. Caracteristicile cheie ale DataStax includ:

- toleranţă la erori

- arhitectură cu scalabilitate ridicată

- accesul la date cu timp de raspuns scăzut

- administrare simplă.

Pentru a sprijini aplicaţiile critice de business, DataStax a inclus în pachetul DataStax Enterprise caracteristici suplimentare precum analiza datelor, căutarea, monitorizarea, in-memory și securitatea avansată.

DataStax oferă suport pentru diferite tipuri de aplicaţii de business, inclusiv pentru cele tranzacţionale, analitice, translytical, analiză predictivă și altele. Recenta lansată versiune DSE 5.0 mai dispune de capabilităţi multimodel, cu suport pentru graph data și JSON. În topul scenariilor de utilizare ale CassandraTM sunt incluse detectarea fraudelor, optimizarea cataloagele de produse, personalizarea de consum, motoare de recomandare și aplicaţiile Internet of Things (IoT). Peste 500 de companii la nivel global, precum Netflix, Safeway, ING, Adobe, Intuit, Target sau eBay, folosesc în prezent soluţiile DataStax. Evaluarea din studiul „Forrester Wave: Big Data NoSQL” a fost facută pe baza a 26 de criterii, care au fost împarţite în trei mari categorii – oferta actuală, strategia și prezenţa în piaţă.

Evaluarea produselor a fost facută în iunie 2016, dupa ce, în martie, au fost intervievaţi 3.343 de lideri care se ocupă de tehnologie în companii mari din Australia, Marea Britanie, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Noua Zeelanda și SUA. Studiul integral poate fi descărcat de pe site-urile companiilor DataStax și Forrester sau direct de pe pagina companiei Relevance Management, www.relevance.ro.

Forrester este companie americană independentă de cercetare de piaţă și tehnologie  specializată în furnizarea de consiliere cu privire la impactul tehnologie asupra utilizatorilor în general.

În Romania, DataStax este reprezentată prin Relevance Management, companie specializată în implementarea de soluţii de Business Intelligence, DataWareHouse, Big Data și alte aplicaţii personalizate. 

Despre Relevance Management

Cu o istorie de 12 ani pe piaţă, Relevance Management oferă soluţii complexe de Business Intelligence, Big Data, Data Warehouse şi aplicaţii personalizate. Relevance este primul partener Qlik în România şi singurul partener DataStax din România.
Misiunea companiei Relevance este de a sprijini companiile să îşi implementeze un sistem optim de management al datelor şi de luare a deciziilor. Mai multe detalii despre proiectele, produsele şi serviciile Relevance se găsesc pe pagina companiei, www.relevance.ro.