Daca e marti, Societal dezbate... Cum ne reducem amprenta de carbon?

Locul desfasurarii: Casa Reper21

Organizator: Asociatia Reper21

Daca e marti, Societal dezbate... Cum ne reducem amprenta de carbon?

Ca in fiecare marti, pe 5 aprilie, 18 fix, Societal invita publicul ONG la o noua dezbatere organizata la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49A). Reprezentantii ONG-urilor se pot inscrie trimitand numele si organizatia din care fac parte la adresa de e-mail martha.botezatu@reper21.ro.

Moderatorul dezbaterii din 5 aprilie este Alexandru Popescu, initiator al proiectului StopCO2. Vom vorbi impreuna cu el despre utilizarea calculatorului amprentei de carbon (disponibil pe site-ul www.StopCO2.ro) ca instrument de imbunatatire a comportamentului nostru cotidian si de reducere a impactul fata de mediu. Ne propunem asadar sa exploram potentialul acestui proiect si a beneficiilor sale pentru indivizi, ONG-uri si companii. Iata cateva puncte de discutie:

Care este mecanismul calculatorului de amprenta de carbon?Ce informatii sunt necesare inainte de a ne evalua impactul carbon?Care este relevanta calculatorului pentu Romania?Cum putem folosi calculatorul pentru a eficientiza consumul individual si organizational?Presupun aceste actiuni un efort financiar sau o investitie de durata?

StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din Romania, realizat in baza datelor furnizate de regiile nationale. Amprenta de carbon necesita date legate de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrica, gaze sau apa asa cum reies din facturi. Calculatorul StopCO2.ro ajuta consumatorii sa fie mai constienti de amprenta personala de carbon si sa adopte masuri de responsabizare a vietii lor cotidiene.

Reduceti-va amprenta de carbon fiind eco-mobili!  Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!

Ilustratiile pentru dezbaterile de marti sunt semnate de Eugenia Ghita, iar dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Confirmare pana la data: 5 aprilie 2011

Participare: Intrare libera