Daca e marti, Societal dezbate... despre dezvoltarea durabila in proiectele FSE

Locul desfasurarii: Casa Reper21

Organizator: Asociatia Reper21

Societal continua seria dezbaterilor de marti, pe 19 aprilie, ora 18, la casa REPER21 din str. Clucerului, nr. 49A, Bucuresti.

De aceasta data vom discuta cu Andrei Pop, coordonator al proiectului "Comunitate Durabila" in cadrul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, despre dezvoltarea durabila in proiectele finantate prin Fondul Social European, in special prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

Intre nivelul politic, care promoveaza dezvoltarea durabila ca si obiectiv european, si cel practic, de a introduce dezvoltarea durabila in elaborarea si implementarea proiectelor POS DRU, exista inca un mare decalaj. Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Active Watch si-au asumat provocarea de a-l diminua prin proiectul "Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila".

Solutia propusa? O comunitate de practica (www.comunitatedurabila.ro) pentru includerea principiilor de dezvoltare durabila in cat mai multe proiecte din domeniul dezvoltarii resurselor umane.

Iata cateva dintre intrebarile propuse la aceasta dezbatere:

  • De ce avem nevoie sa ne reunim intr-o comunitate de practica pentru dezvoltare durabila?
  • Ce piedici am intampinat in incercarea de a adopta dezvoltarea durabila in proiectele noastre?
  • Care este valoare adaugata a unei strategii de dezvoltare durabila pentru proiect?

Reprezentantii ONG-urilor se pot inscrie trimitand numele si organizatia din care fac parte la adresa de e-mail martha.botezatu@reper21.ro.

Pentru a ajunge la casa REPER21, fiti eco-mobili si alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Pentru biciclisti, avem o curte ideala pentru parcare!

Va asteptam!

Echipa Societalwww.societal.ro

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Confirmare pana la data: 19 aprilie 2011

Participare: Intrare libera